Vision 2025

Vision 2025 skal sikre MCH's fysiske rammer til fremtidens oplevelser. Vision 2025 omfatter: Infrastruktur/motorvej, Multiarena, Stadion, Erhvervspark, Drive-in bio, Oplevelsesland samt Svævebane.

Vision 2025

"Hvis det bare havde betydning for os selv, ville vi ikke ulejlige andre med det."
Georg Sørensen, adm. direktør for MCH

 

Pressemøde om Vision 2025 – 1. nov. 2000

Den 1. november 2000 fremlagde MCHs administrerende direktør, Georg Sørensen, en omfattende udviklingsplan, der ville få betydning for såvel MCH som hele regionen. Planen hedder Vision 2025, og hovedformålet er at tilgodese kunders og gæsters behov for totaloplevelser.

MCH er indbegrebet af oplevelser – fra messer og konferencer til koncerter, teater, musicals og store sportsbegivenheder. I 1954 startede den gode historie med byggeriet af Kongrescentret. Siden det første spadestik er det gået stærkt, og i dag er MCH ét af Skandinaviens mest fleksible oplevelsescentre.
Vision 2025 skal sikre MCH's fysiske rammer til fremtidens oplevelser. Vision 2025 omfatter: Infrastruktur/motorvej, Multiarena, Stadion, Erhvervspark, Drive-in bio, Oplevelsesland samt Svævebane.

Flere punkter i Vision 2025 er allerede realiseret og flere er på vej. I efteråret 2010 stod Danmarks første multiarena, Jyske Bank BOXEN, klar – og en svævebane er på vej til at få vinger i Herning.

1. fase

1. fase: Infrastrukturen - Alle veje fører til Herning

Udviklingen af infrastrukturen er et vigtigt skridt i realiseringen af planen om at forbinde Herning med resten af motorvejsnettet i Europa. Som et led i denne plan, satte en gruppe af regionale erhvervsfolk med MCH's administrerende direktør Georg Sørensen som formand i 1996 fokus på at få en motorvej Vestjylland. Efter flere års arbejde lykkedes det. I begyndelsen af oktober 2006 blev 15 km motorveje og 10 km motortrafikveje åbnet for trafik i Herning-området. I 2007 blev motorvejen mod Brande åbnet, og resten strækningen imellem Herning og Vejle forventes indviet i 2013.

2. fase

2. fase: Hal M - Danmarks største søjlefrie hal

I begyndelsen af 2004 bliver Hal M indviet i MCH. Med en længde på 150 meter, en bredde på 75 meter og 14.000 kvadratmeter er den Danmarks største søjlefri hal. Siden har hallen lagt gulv til flere store begivenheder som Dansk Varmblods Gallashow, EM i Badminton og koncert med verdensstjerner som Beyoncé og Bob Dylan. Da Jyske Bank i 2006 holdt fest, blev hallen forvandlet til en italiensk drøm med verdens største print af torvet i Siena, og i 2008 trak Hal M igen i det store skrud, da Vestas var vært for 9.100 gæster. Og senest i 2010 dannede Hal M rammerne om Super Six boksebraget Mikkel Kessler mod Carl Froch.

3. fase

3. fase: MCH Arena Herning

Den 2. april 2003 blev det første spadestik til Hernings nye fodboldstadion taget. I foråret 2004 stod landsdelens nye stadion så klar. Med plads til 11.700 tilskuere, varme i banen, sponsor-lounges, VIP-lokaler og separat fantribune er rammerne skabt til fodbold i topklasse. De lokale ulve, FC Midtjylland, indviede hjemmebanen med en overbevisende sejr på 6-0 over AB. Den 5. august 2004 blev stadion døbt SAS Arena og blev dermed Danmarks første navnesponsorerede fodboldstadion. Den 26. september 2008 vejrede de røde og hvide faner i Herning, da Herning og SAS Arena for første gang var vært for en A-landskamp i fodbold, da Danmark mødte Tjekkiet i en venskabskamp.1. juli 2009 overtog virksomheden selv navnet på arenaen, der i dag hedder MCH Arena. I juni 2011 besøgte Europas kommende fodboldstjerner MCH Arena i forbindelse med EM-slutrunden for U/21-landshold, som blev afviklet i Danmark.

4. fase

4. fase: Danmarks første multiarena - Jyske Bank BOXEN

I efteråret 2010 stod Danmarks første multiarena klar – Jyske Bank BOXEN. Her er plads til 12.500 siddende og 15.000 stående gæster på i alt 30.000 etagekvadratmetre. Multiarenaen er bygget til store oplevelser med fokus på internationale sportsbegivenheder, koncerter og shows. Første store begivenhed i BOXEN var en koncert med pop-divaen Lady Gaga den 20. oktober 2010. Siden har verdensstjerner som Elton John, Eric Clapton, Justin Bieber, Roger Waters, James Last m.fl. lagt vejen forbi Danmarks nationale arena. Per 1. oktober 2010 overtog Jyske Bank navnesponsoratet på multiarenaen, der dermed kom til at hedde Jyske Bank BOXEN.

5. fase

5. fase: MCH TimeWorld

MCH Timeworld bliver en oplevelsesattraktionen på i alt 10.000 kvadratmeter. Attraktionen bliver en del af en større bygning på 37.000 kvadratmeter, der bl.a. indeholder en 8.000 kvadratmeter stor foyer med plads til særudstillinger og specialevents med udgangspunkt i tidsbegrebet, erhvervspark, restauranter, konference- og mødefaciliteter, wellness-område og hotel. 

6. fase

6. fase: Svævebaner på vej til at få vinger i Herning

Siden lanceringen af Vision 2025 er der især ét punkt, som mange har rystet på hovedet af. En svævebane i Herning. Men direktøren har stædigt holdt fast i ideen, og en ildsjæl af en medarbejder har nu bygget en prototype på en svævebane til MCH og Herning. Svævebanen har fået arbejdstitlen Skybus, og kan transportere kunder og gæster fra MCH til centrum af Herning på få minutter. Prototypen på Skybussen er udviklet af Eli Sahlholt, der er driftsleder i MCH.
Gennem flere år har han arbejdet på at skabe en svævebane a la monorail-banerne kendt fra Las Vegas, Sydney og Dubai, men med markante forskelle i forhold til inspirationskilderne. Skybussen er nemlig el-dreven, CO2-neutrall og særdeles støjsvag, da den er udført i en letvægtskonstruktion.

- Eli har gjort et fantastisk stykke arbejde, og jeg er rørt over, hvordan han har brændt inderligt for og brugt meget af sin fritid på at realisere MCH's Vision 2025, udtaler Georg Sørensen. Der er ikke sat dato for opførelsen og indvielsen af MCH Skybus.

Genveje

Restaurant Teater Kælderen
Gavekort
Parkering
Find vej
Køb billet

Lokaliteter

Jyske Bank BOXEN
MCH Messecenter Herning
MCH Herning Kongrescenter
MCH Arena Herning

Om MCH

Historie
Direktion/organisation
Strategi
Vision 2025
Job i MCH

Kontakt

Jyske Bank BOXEN
MCH Billetsalg
MCH Messecenter Herning
MCH Herning Kongrescenter
Restaurant Teater Kælderen
A Hereford Beefstouw