Djøf med løg(n)3
Djøf med løg(n)3

Djøf med løg(n)3

BORGEN

MCH Herning Kongrescenter

onsdag 7. marts 2018 kl. 20:00

 Køb billet

Kr. 250,- 

Billetterne sælges via Ticketmaster.dk samt MCH Billetsalg, Østergade 37, 7400 Herning, tlf.  9926 9708.

Spisning i Restaurant Teater Kælderen 
Teater Kælderens buffet kr. 245,-

Ved køb af menu og billet er der automatisk reserveret bord i Restaurant Teater Kælderen fra kl. 17.00.


DJØF med Løgn 3 indtager Borgen.

Per Helge er tilbage i MCH Herning Kongrescenter og denne gang indtager han Borgen.

Humor skal fjerne politikerleden, mener han!

- så blev ordføreren ringet op af Radioavisen og spurgt, om han ville udtale sig i sagen. Det var en sag, han intet vidste om, så det ville han selvfølgelig.

Nu er Per Helge klar med et helt nyt show: DJØF med Løgn 3, Borgen. Handling og inspiration til det nye onemanshow er hentet i magtens absolutte centrum, nemlig på Christiansborg, blandt politikerne, embedsmændene og journalisterne.

I de forrige anmelderroste shows faldt publikumned af stolene af grin, da Per Helge beskrev livet som DJØF’er i en styrelse, og klukkede af grin til beskrivelserne af bureaukratiet i en kommune.

Det er efterhånden over tre år siden, at Per Helge Sørensen smed titlerne som bureaukrat og embedsmand. De blev udskiftet med den mindre beskyttede titel, komiker. Med sine historiefortællinger, der tager udgangspunkt i erfaringerne fra jobs i det offentlige, bruger Per Helge humor og satire til at fortælle om strukturelle og bureaukratiske problemer i samfundet.

- Jeg vil prøve at lave politisk satire på en ny måde. Jeg kender det politiske system indefra. Jeg ved, hvordan strukturerne i det politiske system i mange tilfælde er skyld i, at det hele kan virke så idiotisk, når man ser det udefra, siger Per Helge Sørensen og fortsætter: Jeg kender processerne i ministerierne. Det virker jo ofte totalt fjollet, når man ser det politiske spil udefra. Med mit nye show vil jeg forsøge at mindske politikerleden, ved at give folk en insiderviden om, at det er systemet og ikke politikerne, den er gal med, siger Per Helge Sørensen.

Han fortæller blandt andet om en episode, hvor en spindoktor sagde til en minister, at han i begyndelse af sin ministerperiode, var langt mere positiv og idealistisk:

- Dengang lød vedkommende dejlig folkelig, fordi han ikke fattede en brik af, hvordan virkeligheden i det politiske system er. Politikerne er jo også kun mennesker, og når de pludselig får viden, så finder de ud af, at mange af deres forslag enten er ulovlige, imod EU's regler eller alt for tunge at gennemføre økonomisk. Derfor bliver der talt så meget udenom, når vi ser politikerne optræde i nyhedsudsendelserne, og vælgerne ser dem som utroværdige og komiske, forklarer Per Helge Sørensen.

- I virkeligheden er Borgen ikke så forskellig fra almindelige menneskers arbejdspladser. Politikere er jo også bare en slags chefer, der sidder og væver på møderne, fordi de først så papirerne en halv time før, mødet gik i gang. Og som meget hellere vil snakke om den geniale idé, de fik på vej ind i ministerbilen, end det komplicerede bureaukratforslag, som står i papirerne. Hvis jeg kan få folk til at grine af systemet, så tror jeg, vi er kommet lidt tættere på en forståelse af politikerne og den hverdag, som de lever i, siger Per Helge Sørensen.

Det nye show havde ganske naturligt premiere i det gamle Hofteater på Christiansborg 21. september. Herefter rykkede showet videre til Tivolis Koncertsal, hvor det spillede i to uger. I foråret 2018 rykker turnéen videre og spiller i resten af landet.

Yderligere oplysninger: www.perhelge.dk

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsmail med nyt om events og store oplevelser og bliv opdateret på, hvad der sker i MCH.

Hold dig opdateret om MCH's arrangementer