Svanesøen
Svanesøen

Svanesøen

Den Russiske Nationalballet

MCH Herning Kongrescenter

tirsdag 9. januar 2018 kl. 19:30

 Køb billet

Kr. 520,- / 490,-
Unge u/12 år: kr. 420,- / 390,-

Billetterne sælges via Ticketmaster.dk samt MCH Billetsalg, Østergade 37, 7400 Herning,

tlf.  9926 9708.

Spisning i Restaurant Teater Kælderen 
Teater Kælderens buffet kr. 238,-
Ved køb af spisebillet, er der automatisk reserveret bord i Restaurant Teater Kælderen fra kl. 17.00.

 

 


En eventyrlig handling, smukke kostumer, musik og medrivende dans. Mange af Ruslands bedste balletdansere.
 
Med musikken til ”Svanesøen” viste Pjotr I. Tjajkovskij ikke kun sin russiske sjæl. Han begejstrede samtidig et stort publikum udenfor balletentusiasterne. De fire små svaners dans er verdensberømt. Russisk ballet, og fremfor alt Svanesøen, lader følelserne komme til udtryk uden at spilde et enkelt ord.
I iscenesættelsen bliver musik og dans i fællesskab til ét sprog, som alle umiddelbart forstår. ”Hvis jeg i tale kunne udtrykke det, jeg føler, behøvede jeg ikke at danse”, har Margot Fonteyn, Prima Ballerina Assoluta, i få ord udtrykt det.

En eventyrlig historie
Historien om den fortryllede svaneprinsesse, der danner rammen om aftenens forestilling, er en sand klassiker. Ægte kærlighed - det er det eneste, der kan løfte den onde trolddom, som prinsessen er underlagt. Det ser derfor lyst ud for den forbandede prinsesse, da den unge Prins Sigfried drages af hendes mystik, men der er ugler i mosen, for den ondskabsfulde troldmand gør alt, hvad han kan for at splitte de to unge forelskede. 

Russiske stjernesolister
Balletten med Den Russiske Nationalballet Moskva, som også kaldes kronen af de russiske kompagnier, har endda til denne ballet flere solister med fra Moskvas Bolsjoj Ballet, der ligeledes har stor international succes i lande som England, Kina, Sydamerika og Tyskland.

Med hele 30 dansere på scenen vil man opleve Svanesøen, som den var tænkt til de traditionelle toner fra Tjajkovskijs musik. Tjajkovskij skrev stykket tilbage i 1877, og den dag i dag er balletten stadig lige populær. Musikken har en særlig betydning for oplevelsen denne aften. Når Tjajkovskijs musik kombineres med balletten, kan samspillet udtrykke alt fra kærlighed til længsel og fra ensomhed til lykke. Og alle disse følelser udtrykkes helt uden ord.

Balletten opføres til indspillet musik

Arrangør: Highlight Concerts

Tilmeld nyhedsbrev

Få vores nyhedsmail med nyt om events og store oplevelser og bliv opdateret på, hvad der sker i MCH.

Hold dig opdateret om MCH's arrangementer