29-10-2019  - MCH Presse

’Emil fra Lønneberg’ bliver MCH’s næste familiemusical

’Emil fra Lønneberg’ bliver MCH’s næste familiemusical

Traditionen tro byder MCH indenfor til familiemusical i skolernes efterårsferie, når børn og barnlige sjæle kan følge Emils godhjertede unoder i Lønneberg i oktober 2020.

Skarnsstreger i hobetal og ængstelige kald efter ”Emiiiiiiiiiil” er, hvad der er i vente i efterårsferien 2020. For i MCH er man ikke færdige med at udforske Astrid Lindgren-universet, og i perioden 10.-15. oktober bliver det fortællingen om ’Emil fra Lønneberg’, der bliver levendegjort i MCH Herning Kongrescenter.  

I den netop afholdte efterårsferie var det fortællingen om Pippi Langstrømpe, der forestilling efter forestilling fyldte Teatersalen i Herning trods udvidet kapacitet og sågar ekstra forestillinger. Nu venter endnu et møde med et af Astrid Lindgrens mest berømte værker, og det er noget, der vækker forventningsglæde i MCH.

- Der er virkelig grund til at glæde sig til ’Emil fra Lønneberg’ næste år efter den flotte og underholdende forestilling, det dygtige hold bag Pippi leverede i efterårsferien. Selvom ’Emil fra Lønneberg’ – ligesom Pippi – efterhånden har nogle år på bagen, er det tydeligt, at Astrid Lindgrens klassikere i den grad stadig formår at underholde både store og små, siger leder af kultur i MCH A/S Nicki Quist.

Meget mere Lindgren
Fællesnævneren er den samme, når ’Emil fra Lønneberg’ overtager scenen i Teatersalen. Gode intentioner, der medfører ballade – denne gang på Katholt og i det lille samfund Lønneberg.

Med lillesøsteren Ida, Alfred, Tyttebær-Maja og alle de andre fra Lønneberg følger fortællingen Emil og familiens tilværelse i Småland i det sydlige Sverige. Ofte udløst af Emils gode vilje og hjælpsomhed følger den ene skarnsstreg den anden, når den lyshårede dreng med den blå ”mysse” i sin iver efter at hjælpe andre ofte kommer galt afsted. Det betyder, at unge Emil bruger mere tid i huggehuset end stuehuset på Katholt, hvor han snitter træfigurer, alt imens faren Anton køler ned – skarnsstreg efter skarnsstreg. Der er altså atter lagt op til tåkrummende underholdning i Teatersalen, når MCH blænder op for endnu en Astrid Lindgren-klassiker fra øverste hylde.   

Festlig ferietradition
Siden 1992 har MCH Herning Kongrescenter opført egenproducerede musicals som det første kulturhus i Danmark. Med tiden er familiemusicalen i skolernes efterårsferie blevet en fast tradition, og de familievenlige musicals møder stor interesse blandt børnefamilier. Senest lod 6.200 store som små sig rive med af Pippi-forestillingen i Herning, mens yderligere 2.500 overværede Pippis løjer i Aalborg Kongres & KulturCenter.

’Emil fra Lønneberg’ kan opleves i MCH Herning Kongrescenter i skolernes efterårsferie 2020 i perioden 10.-15. oktober. Billetsalget begynder fredag 1. november på mch.dk.