08-02-2022  - MCH Presse

’Folk og Røvere’ indtager Herning i vinterferien

’Folk og Røvere’ indtager Herning i vinterferien

Politimester Bastian, Tante Sofie og alle de andre karakterer fra Kardemomme By kan opleves i MCH Herning Kongrescenter i skolernes vinterferie.

Hele familien kan se frem til en munter musicaloplevelse, når Kasper, Jette og Jonathan ’lister sig afsted på tå’ i MCH Herning Kongrescenter 14.-20. februar.

Der bliver øvet replikker, sange og dansetrin, og kulisser og kostumer ses efter i sømmene – snart står alt helt klar til opførelsen af årets familiemusical i MCH Herning Kongrescenter i uge 7. Hér gælder det den elskede Thorbjørn Egner-klassiker ’Folk og Røvere i Kardemomme By’.

Fortællingen om Politimester Bastian, Tante Sofie og alle de andre Kardemomme By-karakterer, som børn og voksne har glædet sig over i årtier, har fået lidt ekstra krydderi i 2022-udgaven. Musikalsk bliver der skruet op for festen, og ’Kardemommesangen’ peppes blandt andet op af sprøde sambarytmer. Og så er røveren Jesper blevet til Jette:

- Vi vil gerne ruske lidt op i den skønne fortælling, da den godt kan blive lidt stereotyp i sit menneskesyn: Mænd roder, og kvinder rydder op. Så vi vil i en vis grad, og med stor respekt, skildre personer frem for køn. Og så fik vi en herlig pige til audition og overvejede nøje, hvor vi skulle placere hende i forestillingen, fordi hun var så alsidig. Og så endte vi simpelthen med at skabe rollen Jette som erstatning for Jesper, fortæller instruktør Louise Rømhild.

Det hele sker med stor respekt for originalen, forsikrer kapelmester og projektleder i MCH Musical Rasmus Steenberg:

- ’Folk og Røvere i Kardemomme By’ er og bliver en klassiker – også i vores fortolkning. Men der vil selvfølgelig også være lidt fornyelse. Blandt andet får forestillingen tilført lidt mere dynamik og energi i form af dans og lidt opdaterede rytmer. Men det hele foregår i børnehøjde og med den største respekt for Thorbjørn Egners fantastiske og tidløse værk.

En fortælling med noget på hjerte
Handlingen udspiller sig i Kardemomme By, hvor det ellers så sorgløse liv forstyrres af tre røvere, som går på rov hos bageren, slagteren og købmanden. En uvant situation, som borgerne i den lille by naturligvis må prøve at gøre noget ved. Publikum i MCH Herning Kongrescenter kan glæde sig til at synge med på klassikerne ’Vi lister os afsted på tå’, ’Papegøjen fra Amerika’ og alle de andre ørehængere fra Kardemomme By-universet, når et skarpt mix af gamle MCH-kendinge og nye, strålende talenter indtager scenen.

Bogen ’Folk og Røvere i Kardemomme By’ er skrevet af norske Thorbjørn Egner i 1955 og oversat til dansk af Halfdan Rasmussen. Lige siden har bogen med det karakteristiske ferskenfarvede omslag været fast inventar på børneværelset. I sine mange finurlige børnebøger ønskede Thorbjørn Egner at skabe humoristiske, underfundige historier, som kunne udfordre børnenes fantasi, ligesom hans værker ofte rummer muntre opfordringer til at vise medmenneskelighed og møde uvenskab med tolerance.

Folk og Røvere i Kardemomme By kan opleves fra mandag 14. til søndag 20. februar i MCH Herning Kongrescenter samt den efterfølgende weekend i Aalborg Kongres & Kultur Center. Foyeren i MCH Herning Kongrescenter åbner en time før forestillingerne med salg af popcorn og slush-ice og skattejagt for hele familien på coronavenlig manér. Billetter kan købes via mch.dk.