29-04-2022  - MCH Presse

’We Will Rock You’-holdet er sat: Anders Blichfeldt debuterer på musicalscenen i Herning

’We Will Rock You’-holdet er sat: Anders Blichfeldt debuterer på musicalscenen i Herning

Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen (th.) hilser Anders Blichfeldt (tv.) varmt velkommen i MCH Musical-regi. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Når MCH Musical opsætter Queen-musicalen ‘We Will Rock You’ i foråret 2023, bliver det et mix af erfarne kræfter og spirende talenter krydret med en prominent musicaldebutant i form af Anders Blichfeldt, der skal opføre de ikoniske Queen-hits i MCH Herning Kongrescenter.

I foråret 2023 vender MCH Musical tilbage med de store egenproduktioner, når Queen-musicalen ’We Will Rock You’ opsættes i hjertet af Herning. Traditionen tro forenes erfaring med talent på de skrå brædder i Herning, der i 2023 kan se frem til at opleve navne som Anders Blichfeldt, Teit Samsø og Maria Skuladottir på scenen.  

Der er således tale om en erfaren og scenevant musiker i en debutantrolle, når Anders Blichfeldt medvirker i en musical for første gang. Og det gør rockmusikeren i rollen som Pop, der er leder for Bohemians og eksponent for den levende musik. Et helt uprøvet blad er der dog ikke tale om – med flere end 25 albums, 250 sange, 2000 koncerter og over en million solgte plader har Anders Blichfeldt stadfæstet sit navn på den danske musikscene både som forsanger i Big Fat Snake og som solist – og så er den 58-årige musiker mangeårig Queen-tilhænger:

- Jeg har aldrig lavet musicals før, men Queens musik betyder rigtig meget for mig, så det var en oplagt mulighed. Jeg kan huske, at jeg lånte min fars overheadprojektor i 70’erne og malede coveret fra ’A Day At The Races’ op på væggen på teenageværelset. Siden da har jeg været solgt, siger Anders Blichfeldt.

I MCH glæder administrerende direktør Georg Sørensen sig over samarbejdet:

- Det er en særlig glæde for os og en personlig glæde at kunne tiltrække en kapacitet som Anders Blichfeldt til MCH’s egenproduktion. Han er på alle måder et ikon på den danske musikscene, der gennem hele sin karriere har begejstret fans over hele landet med sin fantastiske musik og sang. Nu kan vi glæde os til at opleve Anders Blichfeldt i en ny genre, når han – sammen med det øvrige stærke hold i den berømte Queen-musical – vil begejstre tusindvis af faste og forhåbentligt også nye musicalglade gæster i MCH, siger Georg Sørensen.

Prominente musicalnavne
Til at forløse kæmpehits som ’Bohemian Rhapsody’, ’I Want To Break Free’ og ’Under Pressure’ i forestillingen finder vi Teit Samsø i hovedrollen som Galileo. Den erfarne musicalperformer har besat flere store roller på Fredericia Teater – herunder rollen som Tommy Seebach i musicalen ’Seebach’, ligesom han debuterede som solist i Melodi Grand Prix i 2019 med nummeret ’Step It Up’. Og inden arbejdet med ’We Will Rock You’ for alvor spidser til, skal den 40-årige performer give den som popstjerne, når han turnerer landet rundt med blandt andre Silas Holst under titlen ’The Boyband Tour’, der lægger vejen forbi MCH Herning Kongrescenter 13. januar 2023.  

Et andet stort musicalnavn, Maria Skuladottir, er at finde i rollen som Killer Queen – forestillingens ultimative skurk, der skal fremføre ikoniske numre som ’Another One Bites The Dust’ og naturligvis ’Killer Queen’. Maria Skuladottir har også store roller fra Fredericia Teater på CV’et, hvor hun blandt andet har gjort det ud for Tarzans mor Kala. Netop nu er hun desuden aktuel som moren i 'Shu-bi-dua – The Musical'.

Karoline Toksvig, som ganske vist først bliver uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia i sommeren 2022, men imponerede instruktørteamet stort, får professionel debut som Galileos kvindelige modstykke, Scaramouche, og skal forløse ikoniske ’Somebody To Love’.

Udsigten til at arbejde med nogle af landets dygtigste musicalperformere og en spændende debutant glæder Jens Frausing, der igen er at finde ved instruktørroret i MCH Musical – denne gang i opsætningen af ’We Will Rock You’:

- Jeg er superglad for, at Anders tog udfordringen op, da vi spurgte ham. Og jeg er sikker på, han kommer til at passe godt ind i det cast af nogle de ypperste musicalperformere, vi kan finde i Danmark. Jeg er meget stolt over, at det er lykkedes at samle så stærkt et hold. Fundamentet er skabt, så vi kan lave et brag af en musical, udtaler instruktøren.

Også tre stærke amatører er at finde på rollelisten. Det gælder svenskfødte Magnus Dahmberg i rollen som Khashoggi, 37-årige Marc Olsen fra Holstebro skal spille Brit, mens Oz spilles af Ann Charlotte B. Madsen fra Holstebro.

Musicalen 'We Will Rock You' spiller fra 31. marts til 23. april 2023 i MCH Herning Kongrescenter. Billetter kan købes via mch.dk.