21-10-2020  - MCH PRESSE

10-årsdagen markeret i Jyske Bank Boxen

10-årsdagen markeret i Jyske Bank Boxen

Administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen bliver interviewet til P4. Foto: MCH/Tony Brøchner.

20. oktober 2020 fyldte Jyske Bank Boxen 10 år. I anledning af fødselsdagen fik multiarenaen besøg af en række medier og gæster.

UDVALGT FØDSELSDAGSOMTALE I ELEKTRONISKE MEDIER
 

Jyske Bank Boxen blev indviet 20. oktober 2010 kl. 20.10 af en af tidens største hitmagere Lady Gaga. Siden er den ene verdensstjerne efter den anden blevet en del af historien om Danmarks første multiarena, der tirsdag fyldte 10 år.  

Coronasituationen betød, at planen om en stor fødselsdagsfest måtte sættes på pause. Alligevel var der efter syv måneders stilhed igen liv i Jyske Bank Boxen på 10-årsdagen. Hele morgenen sendte DR P4 radio live fra gulvet i den tomme arena med besøg af blandt andre ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam, kulturudvalgsformand i Herning Kommune Johs. Poulsen og administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen. Igennem på telefonen lød desuden hilsner og anekdoter fra D-A-D forsanger Jesper Binzer, bokseverdensmester Mikkel Kessler og mange flere.

Anders Dam benyttede lejligheden til at se tilbage på 10 år som navnesponsor i Jyske Bank Boxen:

- Jeg kan ikke huske, hvem der kom på navnet, men vi synes, personen er lidt smågenial. Navnet er mundret, og en boks har noget hemmeligt over sig. Normalt er der store værdier i en bankboks, og det synes vi jo også, at Jyske Bank Boxen har symboliseret gennem årene med alle de fantastiske oplevelser, vi har haft her, sagde Anders Dam.

Også TV Avisen og Jyske Bank TV var forbi og talte med flere af dagens gæster til tv-indslag til seere over hele landet. 

Betydning for mange
Som følge af coronasituationen har Jyske Bank Boxen stået tom siden marts, og talrige arrangementer er blevet udsat eller aflyst. Fødselsdagen var derfor en kærkommen anledning til at se tilbage på 10 oplevelsesrige år med masser af stjernestunder.

- Pressen har i dag været med til at minde os om, at Jyske Bank Boxen nu i 10 år har samlet fans og publikum i et fællesskab om deres store interesse. Dagen i dag har vi mærket, at arenaen har betydet meget for mange fra både nær og fjern. Det varmer og giver energi, siger Georg Sørensen og tilføjer:

- Lige så uvirkeligt som det var at stå her for 10 år siden og mærke magien helt inde under huden, lige så uvirkeligt er det at stå her i dag 10 år senere, hvor vi er hårdt ramt, og Jyske Bank Boxen er lukket ned på grund af forsamlingsforbud, som vi selvfølgelig loyalt bakker op om. Men vores forretning er skabt til mange gæster. Derfor vil vi allerhelst, at der bliver lukket op igen under sundhedsmæssigt forsvarlige forhold. Og det er jo det, vi arbejder med, at når det bliver muligt at samle mange gæster igen – så er vi klar. 

Siden åbningen i 2010 har 2.648.920 besøgt Jyske Bank Boxen fordelt på 335 arrangementsdage.

 

Det sagde andre om Jyske Bank Boxen til DR

 

Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune
- Jyske Bank Boxen kan ganske enkelt ikke overvurderes. Tilbage i 80’erne og 90’erne så man på Herning som en lidt grå og kedelig tekstilby, men Vision 2025 og Jyske Bank Boxen har været fuldstændigt ændrende for opfattelsen af Herning og den måde, vi gør tingene på – på den gode måde. Jyske Bank Boxen kaster enormt mange arbejdspladser og enorm økonomisk aktivitet af sig, så set fra et byrådsperspektiv er det virkelig værdifuldt. Jeg kan ikke tælle, hvor mange gange jeg har oplevet, at folk fra andre dele i landet har sagt: ”Hold da op. Kunne vi bare gøre det ligesom i Herning”.

 

Lise Lyck, lektor og forsker i Oplevelsesøkonomi på CBS
- I mine øjne er der ingen tvivl om, at etableringen af Jyske Bank Boxen har været den største succes inden for oplevelsesøkonomien i Danmark i de sidste 10 år. Herning er blevet et kendt brand både nationalt og internationalt. Herning er en fin by, men den ville på ingen måde være i stand til at trække en million mennesker udefra, medmindre der var kommet noget exceptionelt som Jyske Bank Boxen på banen. Der er slet ikke noget andet, vi kan sammenligne med i Danmark, der kan give samme succes i et oplevelsesøkonomisk perspektiv. Det er simpelthen helt enestående, og der er grund til at fejre det – selv i de her coronatider.

 

Jesper Christensen, direktør for koncertarrangøren Live Nation Denmark
- Det var kæmpestort, at vi kunne være med til at åbne Jyske Bank Boxen med Lady Gaga. Det var den første, der blev bygget af den art - en vaskeægte arena. På den måde var det for os som koncertarrangør fantastisk at kunne tilbyde det produkt. Det betød også, at interessen fra de internationale artister var klart forstørret for at komme til Danmark. På den måde var det virkelig et positivt træk, og det var noget, som Danmark manglede. Udover at rammerne har været fuldstændig unikke for musikerne og for publikum, så har jeg altid hæftet mig ved MCH’s gæstfrihed og værtskab – den er utrolig. De ting giver en helt unik oplevelse, som også har sat sig personligt i mig.

 

Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank
- Det er klart, at der er en sponsorpris på sådan noget som det her, og det skal man forsøge at veje op mod den reklameværdi, der nu er. Man ved jo ikke, hvor stor en succes det bliver i starten, men vi har altid kunnet lande en aftale. Jeg vil da gerne indrømme, at det nok var mere værd, end det vi betalte, men nu er vi så i en situation, hvor vi betaler tilbage, for vi har ikke tænkt os at gå hen og sige, at fordi der ikke sker noget i år eller næste år, så kommer vi ikke og beder om at få en reduktion i vores sponsorat. Så set over en 10-11-årig periode, så tror jeg alle parter sidder med en fair smag i munden.

 

Mikkel Kessler, tidligere verdensmester i boksning
- Jeg er jo fra København, og selvfølgelig er det min hjemmebane, men jeg har lige så meget hjemmebane i Herning. Jeg er simpelthen blevet behandlet så godt i MCH og Jyske Bank Boxen, så jeg har følt det som en af de bedste hjemmebaner, jeg har haft.

 

Pernille Jensen, musikanmelder på Politiken
- Jeg startede med at anmelde den allerførste koncert, der var Lady Gaga i 2010, og det har altid været et godt sted at høre livemusik. Hvis der har været noget galt, har det i hvert fald ikke været Jyske Bank Boxens skyld, men dem der har optrådt. Det var fedt at komme til Jyske Bank Boxen og opleve, at der faktisk var gjort noget for, at lyden skulle være god til koncerter.

 

Lars Lundov, direktør i Sport Event Danmark
- Uden Jyske Bank Boxen ville der være nogle begivenheder, som ikke ville kunne blive en realitet – det gælder eksempelvis slutrunder inden for håndbold og ishockey. Der er en rød tråd, der går igen. Det er måske ikke så meget møntet på rammerne, men på den service, der bliver leveret af de ansatte under de store sportsbegivenheder i Jyske Bank Boxen. Det bliver virkelig værdsat af de internationale forbund. Jeg kan blandt andet huske, at generalsekretæren for det internationale ishockeyforbund sagde, at han virkelig ville savne den ånd og de oplevelser, han havde i de dage, han var i Herning og til VM i Jyske Bank Boxen.

 

Jesper Binzer, forsanger D-A-D
- Det er et super fedt sted at spille og en god oplevelse. Det er indrettet til musik. Man bliver omfavnet af, at stedet er stort, men man kan række ud til de bagerste rækker, fordi akustikken er så god. Det er lavet til musik mere end så mange andre steder, og man kan rulle de store scenografier ind.

 

H.C. Østerby, borgmester Holstebro og formand for Sport Event Danmark
- Jyske Bank Boxen har haft en afgørende betydning for landsdelen. Det har betydet, at der er mange flere mennesker – også i vores område – der har fået de her store og fælles oplevelser. Den bedste koncert, jeg kan huske, var med Bruce Springsteen. Jeg mener, det er oplagt, at det er i Herning. Det passer sammen med messecentret, hvor man kan lave sideevents, som betyder meget for et arrangement som VM i ishockey. Det var jo en folkefest.

 

Ulrik Larsen, direktør i Dansk Ishockey Union
- På alle mulige parametre var det (VM i ishockey, red.) den største idrætsbegivenhed på dansk jord, og det var jo stort for os, at så mange danskere fik lov til at komme ind og opleve vores sport. Vi vidste, at der aldrig var blevet afholdt VM i så lille en by som Herning, så det er klart, at vi følte, det var en svaghed. Men det viste sig bare, at det, vi troede, der var vores største svaghed, egentlig var vores styrke. Hele byen blev fuldstændig sat i værk, alle hoteller var væk, og kviste, lejligheder og sommerhuse var lejet ud. Vi fik løst det hele, og det gik jo bare op i en højere enhed. Herning som by løftede den opgave. Det var et fantastisk samarbejde, vi havde med kommunen og medarbejderne i MCH.