09-10-2017  - MCH Presse

Aflagt tøj bliver til nødhjælp på Outlet-Messen

Aflagt tøj bliver til nødhjælp på Outlet-Messen

Dit aflagte tøj kan forvandles til nødhjælp, som i foråret 2016, hvor Outlet-Messen samarbejdede med ’Smid tøjet’-kampagnen. Foto: MCH

Røde Kors og MCH Messecenter Herning samler tøj ind til verdens udsatte på Outlet-Messen. Her kan det aflagte tøj blive til nødhjælp, og de besøgende får fornyet plads i klædeskabene, som passende kan fyldes op med gode tilbud fra Outlet-Messen i weekenden 28.-29. oktober.

Efteråret står for døren. Det betyder ikke kun skift i vejret – men også i klædeskabet. I weekenden 28.-29. oktober slår Outlet-Messen igen dørene op til et væld af kvalitetsvarer til gode priser, så de besøgende kan få styr på efterårsgarderoben.

Der er fyldt tre haller med varer til enhver smag. Der er både noget til ham og hende, voksne og børn, huset og haven, golfspilleren og friluftsmennesket. Tilføj så et væld af gode tilbud, og du har efterårets Outlet-Messe.

Klædeskabet gemmer på nødhjælpsguld

Outlet-Messen giver ikke kun muligheden for at købe nyt, men også for at få værdi ud af det gamle tøj hjemme i klædeskabet. I stedet for at samle støv kan det nemlig være med til at hjælpe mennesker i nød. MCH Messecenter Herning og Røde Kors er gået sammen om endnu en tøjindsamling, og håber på stor opbakning fra gæsterne til Outlet-Messen:

 - Det er en oplagt anledning til at få ryddet op i sit tøjskab, så der er plads til de nye, lækre varer. Hos Røde Kors håber vi at få doneret en masse tøj, så vi kan hjælpe udsatte mennesker i både Danmark og resten af verden, siger Louise Holk, marketingkonsulent hos Røde Kors.

Derfor opfordrer Røde Kors og MCH Messecenter Herning de besøgende til at bruge en dag på at finde det aflagte tøj frem, så det er klart til at smide bag i bilen og tage med til Outlet-Messen i Herning. For selv om det aflagte tøj måske ikke ligner noget, der er guld værd, så kan det få stor betydning:

 - Alt tøj kan bruges - også tøj med huller. Det pæneste tøj sælger vi i en af vores mere end 230 genbrugsbutikker rundt i Danmark. Det tøj, der er i mindre god stand, sælger vi til opkøbere og fabrikker, som trevler tøjet op og bruger det som tøjfibre og bl.a. som fyld til bilsæder. Alt tøj har altså værdi, fordi vi kan sælge det og dermed få midler til Røde Kors’ hjælpearbejde, siger Louise Holk.

Nemt at gøre en forskel

Glæden over samarbejdet er også stor hos MCH Messecenter Herning, som netop understreger vigtigheden i, at det skal være nemt at være med. Derfor vil der foran indgange til Outlet-Messen stå tøjbure, som man kan smide tøjet i, inden man tager hul på oplevelserne i Danmarks største shoppemekka:

 - Røde Kors’ initiativ til et samarbejde med Outlet-Messen er virkelig godt tænkt. Det er let at forholde sig til, og det er nemt at være med. Vi håber, at folk vil donere deres aflagte tøj, inden de går ind og shopper på Outlet-Messen. Så kan vi alle være med til at hjælpe, hvor der virkelig er brug for det. Vi glæder os til at se, hvor meget tøj vi sammen med Røde Kors kan samle i løbet af weekenden, siger Outlet-Messens projektleder, Maja Kjær Juul.

Læs mere om Outlet-Messen, der afholdes i MCH Messecenter Herning i weekenden 28.-29. oktober, på www.outlet-messen.dk.