31-10-2017  - MCH PRESSE

Besøgende finder ny inspiration på EOT

Besøgende finder ny inspiration på EOT

EOT - Electronics of Tomorrow byder på et væld af spændende teknologier. Foto: MCH/Tony Brøchner. 

Første dag på elektronikbranchens nye mødested EOT – Electronics of Tomorrow bød på spændende, ny viden og interessante produktnyheder. De mange muligheder for at blive inspireret, udvide netværket og blive klogere på ny teknologi var attraktive for både udstillere og besøgende.

Tirsdag 31. oktober åbnede EOT – Electronics of Tomorrow dørene for første gang. Inde bag dørene ventede der de besøgende en verden af teknologiske fremskridt med kabler, robotarme, store skærme og små displays. De mange udstillere og speakere stod klar til at møde kollegaer fra elektronikkens verden for at tale om fremtidens elektronik og morgendagens udfordringer:

- Vi er altid klar på noget nyt, og der er EOT jo det helt rigtige sted. Her er der en anden vinkel på tingene med meget større fokus på vidensdeling, end vi har oplevet andre steder. Vi er her for at få et indblik i andre virksomheder og teknologiske problemstillinger. Og så er det en oplagt mulighed for at komme i dialog med vores kunder, siger Per Møller Jørgensen, indehaver af Zenitech, som udstiller på EOT.

Dialogen har på EOT’s første dag været i fokus hos flere udstillere. Hos Scandimatic ApS, der er en del af startup-området, glæder man sig over, at elektronikbranchen har fået sit eget mødested og over mulighederne for nystartede virksomheder:

- EOT giver os mulighed for at vise vores idéer frem. Det er ikke en mulighed, vi får så ofte, og jeg har da også allerede fået et par nye kontakter, fortæller Ulf Egeberg, stifter af Scandimatic A/S.

Han bakkes op af Morten Kreiberg Block fra Arrow Electronics, som i mange år har arbejdet sammen med nystartede elektronikvirksomheder med gode idéer. Han kan se klare fordele ved at skabe et mødested som EOT for både nystartede og etablerede virksomheder:

- Vi vil gerne bakke op om de mange startups. Det er dem, der skal blive til fremtidens elektronikbranche, og derfor vil vi benytte EOT til at komme i dialog med dem. Vi vil gerne fortælle, hvad vi kan byde ind med og selvfølgelig blive inspireret af den vilje og kreativitet, de kommer med, fortæller Morten Kreiberg Block.

Et besøg værd
En del af tirsdagens program bestod blandt andet af nyttig viden om sensorer og produktudvikling, Smart Cities og Industri 4.0, og det havde fået flere til at tage turen til MCH Messecenter Herning for at hente værdifuld viden og få et indblik i det allernyeste. Blandt dem var Dan Bertelsen og Kim Olesen fra Forsvarets Hovedværksted. De besøgte EOT tirsdag for at søge ny inspiration:

- Vi har været på messer i MCH før, og da vi hørte om EOT, lød det som en oplagt mulig for at få ny inspiration og viden til vores arbejde, fortæller Dan Bertelsen, hvortil kollegaen Kim Olesen tilføjer, at det var kombinationens af udstilling og aktiviteter, som tiltrak dem.

Også Lego System A/S lagde vejen forbi EOT’s premiere. Den fire mand store gruppe af tekniske designere og udviklere glædede sig over muligheden for at se fremtidens elektronik:

- Vi er her, fordi vi generelt er interesserede i ny elektronik. Det er et fint setup med de helt rigtige aktører, som vi har fået enormt meget ud af at tale med, fortæller Bjarke Pedersen, produktudvikler i Lego System A/S.

Elektronikbranchens nye mødested EOT – Electronics of Tomorrow kan opleves i MCH Messecenter Herning frem til torsdag 2. november. Det betyder endnu to spændende messedage, hvor udstillerne igen er på plads med produktnyheder, services og demonstrationer. Det samme er konferencernes speakere, der onsdag og torsdag blandt andet taler om nye IoT-løsninger og integration af elektronik i nye brancher.