14-12-2017  - MCH PRESSE

Det sociale pusterum flytter ind på Formland

Det sociale pusterum flytter ind på Formland

Formland Autumn 2017. Foto: MCH/Tony Brøchner.

På Formland Spring 2018 1.-4. februar kan besøgende opleve et digitalt detox og et socialt pusterum, der får selv de travleste til at geare ned, når designduoen STUDIE FLYHELSTED åbner trendzonen Life on Sundays i Hal D.

Trendzonen på interiør- og designmessen Formland Spring 2018 bliver denne gang udformet som et social living room, hvor nutid og nærvær er i højsædet. Langt fra dagligdagens teknologier og devices, som ellers forsøder vores liv ved at gøre tingene lettere, er formålet med Life on Sundays at hylde samværet og de sociale, autentiske værdier, som det digitale liv og den travle hverdag ofte begrænser.

Det erfarne og stærke team STUDIE FLYHELSTED, som består af indretningsarkitekt Mille Fly og fotograf Sofie Helsted, er de kreative kræfter, der står i spidsen for Formlands trendzone Life on Sundays. Trendzonen kommer til at bestå af en café, en bog- og malershop samt inspirationsuniverser i form af et haverum, soveværelse og køkken. Derudover indrettes en stue med en heldags broderi-workshop. Her kan man droppe ind, når man har brug for at trække stikket, være offline og lade sig inspirere af det, der giver mening - her og nu og tæt på.

- Tanken med trendzonen Life on Sundays er at skabe et naturligt åndehul, hvor der er tid til at geare ned, fordybe sig og blive tanket op uden at tiden går i stå. Med rå naturmaterialer, en selvudviklet farvepalette i lyse pastelfarvede toner og kontrastfyldte indslag med kant og humor skaber vi et social living room. I fem oplevelsesrum vil trendzonen øse af god inspiration til, hvordan vi alle kan få lidt mere søndag ind i en alt for travl hverdag, siger Mille Fly.

Bæredygtighed, oplevelse og autenticitet
Ved at kombinere naturlige materialer, uforarbejdede produkter og genbrug skaber STUDIE FLYHELSTED et mødested, hvor besøgende kan lade sig inspirere af de små pauser, som rummene indbyder til. Området bliver spækket med analog-relaterede produkter og bæredygtige materialer.

- Tendensen er blandt andet, at forbrugerne stiller større og større krav til bæredygtighed, naturlige og uforarbejdede produkter samt autenticitet. Der er kommet et øget fokus på, hvordan vi bruger materialer, og hvordan materialer kan genbruges og genanvendes. Besøgende på Formland Spring 2018 vil få inspiration til, hvordan man kan sammensætte varer, og hvordan man som butik kan tage stilling og stille krav til sine forhandlere, så man sammen skaber et stærkt DNA. Vi glæder os meget, og vi er stolte over at sætte rammen for Formlands trendzone, siger Mille Fly og Sofie Helsted.

På trendzonen samarbejder STUDIE FLYHELSTED med blandt andre Mosaikhjørnet og New Mags. De vil sammen danne ramme om et kunstnerisk univers, der inspirerer til at koble fra i den travle hverdag ved at give følelsen af a little more Sunday, every day.

Life on Sundays kan opleves på Formland Spring 1.-4. februar 2018 i MCH Messecenter Herning.