22-10-2017  - MCH PRESSE

Fem forrygende dage med ridesport i Herning

Fem forrygende dage med ridesport i Herning

FEI World Cup-kvalifikation i dressur blev for første gang afholdt i Jyske Bank Boxen i uge 42. Foto: MCH/Lars Møller.

Dansk ridesport inviterede i uge 42 indenfor i Jyske Bank Boxen til premieren på World Cup Herning, der bød på dressur og spring i verdensklasse. Arrangørerne glæder sig over et vellykket arrangement og ser allerede nu frem til næste år.

Verdensklasseryttere som Cathrine Dufour, Isabell Werth og Patrik Kittel bidrog i weekenden til at kaste stjernestøv over Jyske Bank Boxen, da World Cup Herning inviterede indenfor til World Cup-kvalifikation i dressur. World Cup-stævnet, der også bød på Show Night, springkonkurrencer og salgsmesse, tiltrak mange besøgende, og det vakte glæde hos arrangørerne Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg:  

- Vi er kommet rigtig godt fra start her i Herning. Vi har haft 10 gode år i Odense, men i takt med at stævnet og drømmene vokser, er det fedt allerede fra første år i Herning at opleve, at faciliteterne giver os muligheden for at tilbyde ryttere, publikum og sponsorer de rammer, et World Cup-event kræver for fremtiden – drømmen er jo, at vi gerne vil udvide med en World Cup i springning på sigt. Vi vil gerne takke vores samarbejdspartnere, sponsorer og frivillige for at være med til at gøre det muligt, samt ryttere og publikum for at bidrage til at skabe en fantastisk stemning. Vi glæder os til at se alle igen næste år, lyder det fra arrangørerne.

Stor tilfredshed
Hos samarbejdspartnerne Herning Kommune, Sport Event Denmark og MCH Messecenter Herning er der også glæde og taknemlighed efter et veloverstået World Cup:

- Herning Kommune har endnu en gang været vært for et stort ridesportsevent, og jeg er både stolt over og meget tilfreds med afviklingen. Samtidig glæder jeg mig også over de sportslige resultater. Jeg vil gerne sige tak for den tillid, arrangørerne har vist Herning Kommune. Når vi huser store events, er det et led i en overordnet strategi, hvor Herning Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde - og holde fri. Det synes jeg, vi lykkes med, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune.

- Tillykke til arrangørerne Dansk Ride Forbund, Dansk Varmblod og Equitour Aalborg, der i deres nye og visionære samarbejde i fællesskab har gennemført et flot arrangement med hestesport i verdensklasse. Samtidig en stor tak til udstillerne og til de mange besøgende for den gode opbakning. Vi glæder os allerede til næste års FEI World Cup, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

- Herning havde i efterårsferien sadlet op til en stjernespækket World Cup-kvalifikation i dressur. World Cup Herning bød ud over World Cup-dressuren også på masser af internationale spring- og dressurklasser. Dansk Ride Forbund, Equitour Aalborg og Dansk Varmblod samt Herning Kommune havde lagt sig i selen for at give tilskuerne en oplevelse ud over det sædvanlige. I juni og august var det jernhestene og deres atleter ved EM i henholdsvis triatlon og cykling, som var i Herning. I denne uge har vi suppleret med de dygtigste ekvipager fra både Danmark og udlandet, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.


World Cup Herning blev arrangeret af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH Messecenter Herning. 

 


Se flere billeder