06-05-2017  - MCH Presse

Guitarlegenden John Mayer berusede Jyske Bank Boxen

Guitarlegenden John Mayer berusede Jyske Bank Boxen

John Mayer gav en forrygende koncert i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Tony Brøchner

Med masser af soloer leverede John Mayer fredag aften en formidabel koncert for de 14.000 publikummer i Jyske Bank Boxen i Herning.

Fuldt band:

1. Helpless

2. Moving on and Getting Over

3. Changing

4. Love on the Weekend

5. Queen of California

Solo:

6. Daughters

7. 3X5

8. Stop This Train

9. Free Fallin'

Trio:

10. Vultures

11. Crossroads

12. Bold as Love

Fuldt band:

13. Rosie

14. If I Ever Get Around to Living

15. Slow Dancing in a Burning Room

16. Who Says

17. In the Blood

Ekstranumre:

18. Why Georgia

19. Gravity

20. You're Gonna Live Forever in Me

Efter fire års pause vendte det amerikanske multitalent fredag aften tilbage til Herning og Jyske Bank Boxen. Det skete som en del af hans verdensturné ”The Search For Everything”. John Mayers seneste koncert i Jyske Bank Boxen var for fire år siden i 2013, og dengang høstede guitaristen flotte anmeldelser. Derfor var det med store forventninger, at de 14.000 fans tog imod John Mayer fredag aften.

Publikum brød ud i jubel, da lyset blev slukket i Jyske Bank Boxen ti minutter før forventet showtime, og den amerikanske charmetrold indtog scenen.

Fremragende guitarspil
Med sit syv mand store band begyndte 39-årige John Mayer festlighederne med hittet ’Helpless’. Her gav guitaristen den første smagsprøve på sine karakteristiske guitarsoloer, hvilket fansene belønnede med klapsalver og øredøvende jublen. Så var koncerten ligesom i gang.

John Mayer bragte de næste timer publikum gennem en indlevende koncert med gamle hits og helt nye sange og glædede både pop- og blueshjerter med sin lyd.

John Mayer beviste med sit fremragende guitarspil gennem hele koncerten, at han er og bliver en guitarlegende. John Mayers guitarer var hele aftenen i centrum og blev udskiftet mellem hvert nummer. John Mayer spillede flere sange fra det nye album ’The Search For Everything’, men guitaristen imponerede også med bl.a. ’Queen of California’ fra 2012-albummet ’Born and Raised’.

- Jeg fortjener en masse skrig nu, sagde John Mayer, inden han fortolkede publikumsønsket ’Stop This Train’ og fik fansene til at skråle med på teksten. John Mayer levede derved op til sit rygte om, at han vælger sine sange undervejs i koncerten og skaber en unik aften for sine fans.  

John Mayer trio
I tredje sæt dannede John Mayer trio med baslegenden Pino Palladino og multiinstrumentalisten Steve Jordan. Her fyrede de op for bluesen, blandt andet med klassikeren ’Crossroads’.

Charmetrolden sluttede aftenen af alene på scenen, hvor han på klaver fremførte ekstranummeret ’You’re Gonna Live Forever in Me’ fra sit nye album.

 

Anmeldelser:

Nordjyske.dk (6 stjerner)

"Til overflod er koncerten sat i ramme af en overlegen kameradækning, et flot billedshow på bagvæggen -og en overlegen opdeling af aftenen i kapitler ligesom i en bog, hvor første og fjerde kapitel har hele bandet på scenen, andet er akustisk, tredje byder på trio, og efter et par ekstranumre er der -lige inden rulleteksterne med alle titler på alle medvirkende -blevet plads til efterskrift i form af den smukke, skrøbelige pianoballade " You're Gonna Live Forever In Me" at gå hjem på."
Læs anmeldelsen 

BT (5 stjerner)

”Der var momenter, hvor jeg tænkte John Mayer som den hvide Prince. Det er der, hvor man mærker den syvende sans, musikkens kraft, følelsen, som kun musik kan ramme. Den slags momenter, man som musikelsker lever for.”

Læs anmeldelsen


Ekstrabladet (4 stjerner)

”Spilleglæden glødede fra scenen i koncertens tredje afdeling, hvor sangeren, sangskriveren og ikke mindst guitaristen imponerende i et overfunky trioformat med kapaciteterne Steve Jordan og Pino Palladino.”

Læs anmeldelsen
 

AOH.DK/Herning Folkeblad (5 stjerner)

"Det var en guitar-aften i himmerige, da John Mayer fredag besøgte Boxen. Der var flere soloer end til en puddelrock-koncert i 1980'erne, og den amerikanske verdensstjerne gav dem indlevende og veloplagt på en yderst vellykket aften."

Læs anmeldelsen

 


Se flere billeder