07-06-2017  - MCH Presse

Hæsblæsende Hitchcock-komedie til Herning

Hæsblæsende Hitchcock-komedie til Herning

Pressefoto

Fire kendte skuespillere kan se frem til en travl aften, når de i komedien ”De 39 trin” tilsammen skal spille hele 130 roller på 100 minutter.

Fire skuespillere, 130 karakterer på 100 minutter. Publikum har noget i vente, når Tivolis opsætning af Hitchcock-komedien ”De 39 Trin” torsdag 5. oktober kommer til MCH Herning Kongrescenter. Bag de mange roller gemmer sig skuespillerne Niels Olsen, Thomas Mørk, Mads Knarreborg og Kristine Yde, som altså kan se frem til en travl aften med de mange roller.

Niels Olsen havde kun én rolle, da han i maj spillede hovedrollefiguren Pop i Queen-musicalen We Will Rock You i Jyske Bank Boxen. Han ser frem til en noget anderledes opgave, når han vender tilbage til Herning i De 39 Trin.

- Det er jo en gammel Hitchcock-film, som nogle englændere har fundet på at lave som et teaterstykke. Så har de fundet på at lave det lille benspænd, at det kun er fire personer, som skal spille hele filmen. Der er en hovedperson, som spilles af Mads Knarreborg, og tre kvinder han møder på vejen, som Kristine Yde spiller, og så er der over 100 roller eller sådan noget tilbage - og dem spiller Thomas Mørk og jeg, fortæller Niels Olsen grinende.

Fra Jyske Bank Boxen til Kongrescentret
Musicalstjernen Kristine Yde var også på scenen i Jyske Bank Boxen i musicalen We Will Rock You. Her spillede hun hovedrollefiguren Scaramouche. Også hun glæder sig til at vende tilbage til Herning, hvor hun til oktober altså spiller tre roller i De 39 Trin.

- Vi ser frem til at komme til Herning, og jeg tror folk får sig en overraskelse. Det er back to basics. Vi er kun os fire skuespillere, og vi har ikke nogen scenografi. Vi har dog en lydmand, som er den femte skuespiller, men ellers så har vi ingenting ud over os selv, siger Kristine Yde.

- Det kan simpelthen ikke undgå at blive en fest. Jeg glæder mig vildt. Det er sjovt - og samtidig er det en rigtig god historie, forsikrer Niels Olsen.

Handlingen: De 39 Trin
Den canadiske overklassedreng Richard Hannay (Mads Knarreborg) er på besøg i London. En aften i teatret møder han den smukke Annabella Smith (Kristine Yde), der angiveligt er på flugt fra hemmelige agenter. Det viser sig, at Annabella er spion. Hun har afdækket organisationen, kaldet ”39 Trin”, forsøg på at stjæle britiske militærhemmeligheder. Hannay indvilger i at hjælpe Annabella og skjuler hende i sin lejlighed. Næste morgen finder Hannay hende myrdet. Han hænges op på mordet og må flygte over stok og sten. Hannay indser, at hvis han vil rense sit navn, så må han opklare spiongåden, der kun kan løses, hvis han kender de 39 trin. Han følger derfor Annabellas sparsomme oplysninger i et hæsblæsende kapløb om at finde sandheden, før han indhentes af sine forfølgere.

Billetsalget til De 39 Trin er i gang. 

Billetter kan købes via mch.dk