23-05-2017  - MCH Presse

Herning er klar til tusindvis af ishockey-fans

Herning er klar til tusindvis af ishockey-fans

Pressefoto

Når Gruppe B ved næste års A-VM i ishockey afvikles i Herning, opbygges en hel ishockey-by tæt ved Jyske Bank Boxen, hvor kampene spilles.

Mandag aften blev holdene til næste års A-VM i ishockey fordelt på de to grupper. Dermed står det klart, at Herning og Jyske Bank Boxen bliver ramme om en pulje, der vil trække mange tilskuere til det midtjyske område.

Både Letland og Finland har tradition for at have mange medrejsende fans, når ishockeylandsholdet spiller VM. Norge og Tyskland er nabolande, som på hver sin måde kender Jylland godt - Norge er således godt bekendt med Jyske Bank Boxen fra håndboldslutrunderne, og tyskerne kender Jylland som et oplagt feriemål.

Dermed er der lagt op til et brag af en ishockeyfest fra 4.-20. maj 2018. Tidligt tirsdag morgen indløb da også de første forespørgsler på op imod 2000 overnatninger fra lettiske, tyske, danske og østrigske rejsearrangører til VisitHerning.

I Herning er der naturligvis de sædvanlige hotelværelser til rådighed. Men samtidig går arrangørerne fra Herning Kommune, VisitHerning og Messecenter Herning (MCH) nye veje for at skabe en anderledes overnatningsoplevelse.

- Vi opbygger en hel campingplads med campingvogne og telte, som man så kan leje sig ind i. Samtidig indretter vi en masse midlertidige hotelværelser inde i nogle af de mange messehaller ved siden af Jyske Bank Boxen. Vi bygger simpelthen en lille ishockey-by kun 200 meter fra den bane, kampene skal spilles på. Det bliver et helt unikt miljø, siger Jørgen Krogh, direktør for By, Erhverv & Kultur i Herning Kommune.

Den midlertidige ishockeyby får plads til 8.000 overnattende gæster.

Ser frem til at løse opgaven
Hos MCH ser man frem til den kæmpestore event:

- Vi glæder os over den tillid, som MCH er blevet vist af arrangørerne og Herning Kommune. Vi har forberedt os og ser frem til at løse opgaven med overnatning ved at benytte både vore faciliteter og erfaring, siger Georg Sørensen, adm. direktør ved MCH A/S.

- I MCH elsker vi at have gæster, og vi glæder os til at være Danmarks hjemmebane samt byde de syv nationer og deres mange fans velkommen i maj 2018.

Også hos VisitHerning er forventningerne store til den kommende ishockeyfest:

- Vi har allerede, før puljerne blev fastlagt, oplevet stor interesse for overnatninger i forbindelse med ishockey-VM næste år. Og her til morgen tirsdag, hvor landene er blevet fordelt mellem Herning og København, kan vi virkelig mærke, at det rykker, siger Stine Nybo, projektchef ved VisitHerning.

Udover de nævnte lande består Gruppe B, som afvikles i Herning, af Canada, USA, Sydkorea og så naturligvis Danmark.

Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup, (V), er yderst tilfreds med puljesammensætningen:

- For os som værter er det en virkelig god pulje. Både ud fra ønskerne om en pulje med sportslig verdensklasse, sportslige muligheder for Danmark - og selvfølgelig også med ønsket om masser af tilskuere og turismeomsætning, siger Lars Krarup.

Læs mere om A-VM i ishockey