15-10-2017  - MCH Presse

Jubilæumsmusicalen Les Misérables blev en stor succes

Jubilæumsmusicalen Les Misérables blev en stor succes

Jesper Lundgaard og Jesper Sindberg i rollerne som henholdsvis Jean Valjean og politiinspektør Javert. Foto: MCH/Mingo Photo.

Publikumssuccesen Les Misérables rundede spilleperioden af med en sidste forrygende forestilling i MCH Herning Kongrescenter lørdag 14. oktober. Den storslåede musicaloplevelse tiltrak og begejstrede tusindvis af gæster.

Lørdag aften 14. oktober gik tæppet for sidste gang til jubilæumsmusicalen Les Misérables, der har spillet aften efter aften i september og oktober i MCH Herning Kongrescenter. Hele rejsen fra de første overvejelser til audition og generalprøver blev rundet af med en sidste storslået forestilling i Teatersalen.

Siden premieren i september har den udødelige klassiker begejstret, rørt og underholdt 16.409 publikummer i Herning.

- Vi er meget taknemmelige over, at så mange gæster fra nær og fjern tog sig tid til at opleve Les Misérables og dermed gøre jubilæet til en succes. Vi er desuden virkelig stolte over, at holdet bag Les Misérables - både de professionelle og ikke mindst de mange frivillige - sammen fik skabt en flot og rørende forestilling, der virkelig var et 25-års jubilæum værdigt. Der skal lyde en stor tak til de mange medvirkende for deres store indsats, siger Nicki Quist, Leder af Kultur i MCH.

Det er dog ikke helt slut endnu for de medvirkende. Hele forestillingen flytter nemlig til Aalborg Kongres & Kultur Center med fire forestillinger på tre dage 19.-21. oktober.
 

Imponerende opsætning
Les Misérables er baseret på den franske forfatter Victor Hugos romanklassiker fra 1862. Siden tæppet til musicalen gik for første gang i Paris i 1980, har musicalen spillet for flere millioner mennesker i store kulturhuse verden over.

MCH's jubilæumsversion i 2017 blev oversat til dansk af kapelmester Rasmus Steenberg, mens et 14-mands orkester leverede tonerne til de 50 skuespilleres sang og dialog. Bag kulisserne gjorde et stort team - hvoraf de fleste var frivillige - det muligt, at forestillingen blev bragt ud over scenekanten på den kæmpemæssige drejescene:

- Vi kunne ikke have sat så stor en forestilling op uden vores mange frivillige. De har arbejdet hårdt og lagt enormt mange timer i at få det hele til at lykkes. Vi er meget taknemmelige for deres indsats, siger Stina Tang Frandsen, projektleder i MCH Musicals.

I alt har cirka 120 personer været med til at gøre Les Misérables til virkelighed i Teatersalen i MCH Herning Kongrescenter. Castet har bestået af både amatører og professionelle skuespillere - heriblandt Jesper Lundgaard i hovedrollen som Jean Valjean.

Næste musical i MCH Herning Kongrescenter bliver 'Folk og røvere i Kardemomme By', som spilles i skolernes vinterferie 10.-15. februar 2018.


Se flere billeder