07-12-2017  - MCH PRESSE

Kreativiteten former fremtiden på Formland

Kreativiteten former fremtiden på Formland

Kreativitet og keramik i ONE-hallen fra Formland Autumn 2017. Foto: MCH/Tony Brøchner.

På Formland Spring 2018 i MCH Messecenter Herning hyldes visionære udstillere i designområdet ONE, og kreative iværksættere træder ind på designscenen ved iværksættereventen CREATORS COMMUNITY.

Mellem klassiske design og modige trendsættere kan besøgende og udstillere stifte bekendtskab med en række af interiør- og designbranchens spirende stjernefrø og visionære first-movers, når Formland Spring 2018 inviterer indenfor til de populære områder CREATORS COMMUNITY og ONE.

Det dynamiske designområde ONE i Hal F hylder tidens visionære og kreative udstillere af originalt og innovativt design. I ONE findes både nye og veletablerede virksomheder - store som små. Ud over de mange gengangere kan Formland indtil videre byde velkommen til 20 nye ONE-udstillere, som også har sikret sig en plads i området. Blandt dem er The Oak Men, The Dybdahl Co., By KlipKlap, Nofred og mange flere. De får selskab af fire danske designskoler, som vil fremvise deres nye design og idéer:

- Designskoler er i høj grad med til at påvirke den danske designverden fremadrettet. Det samme gælder udstillerne i ONE, som med deres enestående evne til at skabe noget unikt bidrager med en masse innovation og kreativitet på Formland. Vi er samtidig rigtig glade for den dynamik, vi har skabt med området, siger projektleder på Formland, Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Sprøde spirer på den danske designscene
Formland Spring 2018 henvender sig på mange måder til alle, der gerne vil være toneangivende inden for design - og til dem er der endnu en unik mulighed for inspiration, når 60 nordeuropæiske iværksættere står klar til at indtage den danske og internationale designscene i Hal E.

De 60 iværksættere er alle en del af konceptet CREATORS COMMUNITY, som har til formål at sende talentfulde og kreative iværksættere godt på vej mod deres drøm som succesfulde selvstændige. Alle danske deltagere får tilknyttet en professionel mentor fra det danske erhvervsliv til hjælp og vejledning i forbindelse med forberedelser før og under messen.

Blandt de spændende iværksættere kan besøgende opleve Agnethe Bigum fra Bornholm, som arbejder med at kombinere funktionalitet og hverdagsæstetik i sin keramik. Hun ser frem til at vise sine produkter på Formland og lære en masse af de muligheder, der byder sig i CREATORS COMMUNITY:

- Konceptet er rigtig spændende, og det er fedt, at der bliver lavet en platform for os iværksættere, hvor rammerne er sat, og vi får en mentor til at støtte og vejlede os, siger Agnethe Bigum og fortsætter:

- CREATORS COMMUNITY er en god mulighed for at få sparket min virksomhed i gang. Jeg håber at få en god portion erfaring og feedback med hjem - og forhåbentligt nogle gode kontakter til mulige samarbejdspartnere.

Agnethe Bigum får blandt andet selskab af designeren Matias Moellenbach, Chamba Nordic, der fortæller den gode historie om en colombiansk tradition, og Copenhagen Sparkling Tea Company, hvor en af ejerne, sommelier Jacob Kochemba, har tilbragt hele sit liv i restaurationsbranchen hos blandt andre restaurant Herman og Hotel D'Angleterre.

Blandt alle iværksættere i CREATORS COMMUNITY uddeles en Design Award på Formlands første dag. Præmien består af en stand på Formland Autumn 2018 og € 7.500 til at fortsætte projektet som selvstændig.

Formland Spring 2018 finder sted i MCH Messecenter Herning fra 1.-4. februar. På messen samles fagfolk med passion og kærlighed for design og interiør for at netværke, handle og blive opdateret på et væld af design- og interiørnyheder.