31-08-2017  - MCH Presse

MCH er parat til jubilæumsmusical

MCH er parat til jubilæumsmusical

Som en fejring af talentudviklingen i MCH's 25-årige musicalhistorie kan publikum opleve musicalstjernen Jesper Lundgaard i hovedrollen som Jean Valjean. Han havde nemlig selv sin musicaldebut i MCH Herning Kongrescenter i 1994 og er siden blevet en velanset sanger og entertainer.

I 25 år har MCH Herning Kongrescenter produceret musicals, og mange lokale medvirkende har derigennem fået smag for genren. Jubilæet fejres med en storstilet opsætning af klassikeren Les Misérables.

FAKTA

  • Siden 1992 har MCH Herning Kongrescenter opført egne musicals hvert år. Det er blevet til opførelser af klassikere og internationale succeser som Fame, Cats, My Fair Lady, Jesus Christ Superstar, Chess og West Side Story under kyndig ledelse af forskellige instruktører som Kim Harris, Jan Hertz og Erik Bent Svendlund. Op imod en halv million gæster har gennem årene rundet Teatersalen for at se musicals.
  • Jesper Lundgaard, som er vokset op i Herning, har manifesteret sig som én af de stærkeste sangere og entertainere i Danmark. Hans første musicaloptræden var i MCH Herning Kongrescenter i 1994, hvor han spillede postbud i Sound of Music. Herefter fulgte musikalsk og dramatisk uddannelse i London, hvorefter han brød igennem som professionel sanger.
  • Jubilæumsmusicalen Les Misérables, som bygger på den franske forfatter Victor Hugos romanklassiker (1862) af samme navn, havde premiere i Paris i 1980 og i London i 1985, hvor den har spillet siden. Det er den længst spillende musical i West End og på verdensplan.
  • Musicalen udspiller sig omkring den franske revolution, som foregik i 1789-1799. Gennem hovedpersonerne Jean Valjean, Javert, Fantine, Cosette og Marius oplever man historien om forskellige kampe for overlevelse, accept og kærlighed.
  • I alt ca. 120 mennesker er med til at skabe musical-forestillingen i 2017, herunder ca. 50 på scenen, 14 i orkesteret og resten bag scenen: teknikere, sminkører, syersker m.fl. Der har været cirka 200 prøvetimer.
  • Aalborg Kongres & Kultur Center har booket forestillingen og hele castet fra Herning til at spille fire forestillinger i Nordjyllands hovedstad den 19.-21. oktober.

 

MEDVIRKENDE

Jean Valjean: Jesper Lundgaard

Javert: Jesper Sindberg

Fantine: Mariann Mikkelsen

Cosette: Anne-Sophie Jansfort

Marius: Kristoffer Sass

Eponine: Linda Olofsson

Monsieur og Madame Thenardier: Kim Brandt og Lone Rødbroe

Enjolras: Mathias Myrthue Justesen

Instruktør: Kim Harris

Kapelmester og oversætter:  Rasmus Steenberg

Scenograf: Per Steenberg

Kostumier: Leila Steenberg

Koreograf: Susanne Nielsen

Komponist: Claude-Michel Schönberg

Skuespilforfattere: Claude-Michel Schönberg og Alain Boublil

Baseret på roman af: Victor Hugo

Prøverne til dette års musical i MCH Herning Kongrescenter er i fuld gang, og der arbejdes målrettet frem med premieren d. 13. september. Det er ikke en hvilken som helst musical, publikum kan se frem til at opleve. I år fejrer MCH 25 års jubilæum for husets egne opsætninger af musicals, og årets forestilling skal være et jubilæum værdigt. Valget er derfor faldet på klassikeren Les Misérables, der har betaget hele verden og stadig gør det. 65 millioner mennesker i 43 lande har indtil videre set musicalen.

MCH er godt forberedt til jubilæumsforestillingen, som er det største set up i egenproduktionernes historie. Forberedelserne begyndte i marts 2016, og prøverne begyndte i april 2017. Ifølge projektleder i MCH Musical Stina Tang Frandsen er der meget at glæde sig til:

- Vi har et utrolig velsyngende og forberedt ensemble og cast, som i den grad er klar til at få publikum på, siger hun.

Og det er ikke kun i MCH, man er begejstret for rollebesætningen. Skuespillerne til de ni bærende roller er blevet godkendt af musicalens producer og rettighedsindehaver Cameron Mackintosh Limited i London, hvor også scenografien er blevet godkendt. Scenografien indebærer blandt andet en barrikade bygget af gamle møbler, og for at publikum skal få den bedste oplevelse, har MCH lejet en drejescene på 12 meter i diameter af Det kongelige Teater.

Fejring af talentudvikling

De medvirkende i MCH’s musicals har igennem årene været et mix af professionelle og ikke-professionelle. En lang række anerkendte musicalperformere og skuespillere har trådt deres musikalske og dramatiske barnesko i MCH, bl.a. Trine Gadeberg, Lisbeth Kjærulff, Lise Baastrup og Pelle Emil Hebsgaard og Jesper Lundgaard.

Som en markering og fejring af talentudviklingen kan publikum glæde sig til at opleve netop musicalstjernen Jesper Lundgaard i hovedrollen som Jean Valjean. Han spillede nemlig også sin første musical i MCH Herning Kongrescenter, nemlig som postbud i Sound of Music i 1994. Siden da er han blevet uddannet som sanger og skuespiller og betegner selv sin optræden i MCH i 1994 som trinbrættet til sin karriere. Han ser frem til at vende hjem og spille Les Misérables i Herning Kongrescenter:

- At indgå i fællesskabet omkring musicalopsætningen i Herning er noget ganske særligt. Det var her, det hele startede for mig, og jeg glæder mig til at prøve at være en del af det igen.

Flere forestillinger er allerede udsolgt, og i MCH ser man frem til at fejre jubilæet:

- Vi er stolte over, at de dygtige teams bag MCH’s musicals gennem 25 år har leveret talrige store øjeblikke og oplevelser - både for tusindvis af gæster og de mange medvirkende bag og foran kulisserne. Det glæder vi os til at fejre med den storstilede opsætning af Les Misérables, og med flere udsolgte forestillinger allerede nu glæder vi os over, at byen og egnen bakker op om fejringen, siger Nicki Quist, leder af Kultur i MCH.

Les Misérables, MCH Herning Kongrescenter, 13. september til 14. oktober.

Køb billetter på www.mch.dk.