06-08-2017  - MCH Presse

Medaljeregn til Danmark under EM i Herning

Medaljeregn til Danmark under EM i Herning

Danske Casper Pedersen vinder guld i U23 Herrernes Landevejsløb. Foto: MCH/Lars Møller

Med ni danske medaljer blev EM i Landevejscykling med start og opløb ved MCH en historisk begivenhed for dansk cykling.

Danske medaljevindere

  • Emma Norsgaard - bronze - Junior Damernes Enkeltstart
  • Julius Johansen - sølv - Junior Herrernes Enkeltstart
  • Pernille Mathiesen - guld - U23 Damernes Enkeltstart
  • Cecilie Uttrup - sølv - U23 Damernes Enkeltstart
  • Kasper Asgreen - guld - U23 Herrernes Enkeltstart
  • Mikkel Bjerg - sølv - U23 Herrernes Enkeltstart
  • Emma Norsgaard - sølv - Junior Damernes Landevejsløb
  • Pernille Mathiesen - guld - U23 Damernes Landevejsløb
  • Casper Pedersen - guld - U23 Herrernes Landevejsløb

Dansk medaljeregn og stor opbakning sikrede en massiv succes for Hernings værtskab for EM i Landevejscykling 2.-6. august, der blev skudt i gang ved MCH Arena. I ugens løb har 800 cykelryttere fra Europa kæmpet om guldet og titlen som europamester på de danske landeveje i og omkring Herning, og de første dage bød på overvældende dansk succes. Allerede fredag eftermiddag havde Danmark sikret sig de første otte medaljer – tre af dem guld, og lørdag kom endnu en guldmedalje i hus.

Cykelfesten kulminerede søndag med landevejsløb for Elite Herrerne, og det danske landshold blev sendt godt fra start med stor opbakning fra publikum. Efter 241,2 kilometer indtog norske Alexander Kristoff som den sidste rytter i EM-ugen førstepladsen på podiet, og satte dermed også punktum for et vellykket mesterskab i cykelsportens tegn. 

Suverænt EM i Herning

Mesterskabet er afviklet i samarbejde mellem Union Européenne de Cyclisme (UEC), Herning Kommune, Danmarks Cykle Union (DCU), Sport Event Denmark, Region Midtjylland og MCH, og EM-succesen vækker begejstring hos alle.

- Det har været nogle fantastiske dage med store cykeloplevelser, en lang række flotte danske præstationer og god stemning overalt, hvor jeg er kommet frem. EM i Landevejscykling har skrevet sig flot ind i rækken af vellykkede events i Herning Kommune. Jeg vil gerne takke vores samarbejdspartnere i UEC, DCU og Sport Event Danmark samt alle, der har gjort en indsats for at få det store arrangement til at klappe. Ikke mindst de mange frivillige, der som sædvanlig har ydet et helt uvurdérligt bidrag, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

MCH har lagt faciliteter til start- og målområde, Fun Park og publikumsområde, og har nydt at have besøg fra hele Europa.

- I MCH elsker vi mesterskaber, og at vi bliver vist tilliden og får muligheden for at medvirke til gennemførelsen, derfor har vi nydt de seneste dage. Vi vil gerne lykønske arrangørerne, UEC, DCU, Herning Kommune og Sport Event Danmark med et flot mesterskab, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH.

Cykelløb i verdensklasse

Henrik Jess Jensen, formand for DCU, har oplevet et dansk cykelhold, der har kørt cykelløb i verdensklasse.

- Årets European Road Cycling Championships har overgået alle forventninger – både i forhold til afviklingen, opbakningen og ikke mindst resultatmæssigt for Danmark – og eventen vil blive stående i bevidstheden i mange år. Det fantastiske samarbejde mellem Union Européenne de Cyclisme, Danmarks Cykle Union, Sport Event Denmark og Herning Kommune har været altafgørende for succesen, og dette EM har med al tydelighed understreget Danmarks kapacitet, vilje og evne til at skabe de bedst mulige rammer for store cykelevents, siger Henrik Jess Jensen.

Henrik Jess Jensen har selv oplevet alle løb på nærmeste hold og set et publikum, der trods en regnfuld uge har bakket op om de danske ryttere.

- Det giver en utrolig stolthed at se tilbage på en event kendetegnet af et højt sportsligt niveau og stor folkelig begejstring. Der skal lyde en stor tak til alle, der har været med til at gøre EM i Herning til en enestående oplevelse, siger Henrik Jess Jensen.

Hos Sport Event Denmark har EM i Landevejscykling været endnu en succes i en række af store arrangementer.

 - Det er altid en fornøjelse at være medvært på store, internationale mesterskaber i Herning. Vi har været oppe i gear på alle områder ved EM i cykling; først og fremmest en imponerende dansk medaljehøst og også velsmurt samarbejde mellem Herning, Danmarks Cykle Union og UEC, den europæiske cykelunion. Rundt om hjørnet venter en World Cup i dressur og et VM i ishockey - også her i Herning, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

 


Se flere billeder