03-10-2017  - MCH PRESSE

Nephew gør comeback i Herning

Nephew gør comeback i Herning

Nephew giver koncert i Jyske Bank Boxen 5. oktober 2018. Pressefoto.

Det populære band Nephew vender tilbage til dansk musik med en storstilet koncert i Jyske Bank Boxen fredag 5. oktober 2018, hvor publikum kan opleve klassisk Nephew-energi krydret med nye toner og et nyt medlem af familien.

I efteråret 2018 giver Nephew koncert i Jyske Bank Boxen i Herning. Det bliver bandets første koncert efter hele fire års pause – men nu er pausen forbi, og årsagen er helt enkel:

- Vi kan ikke lade være. Nephew er som en familie både internt og i forhold til vores publikum, og efter hver især at have været ude at opleve nyt, savner vi at feste med familien igen, fortæller frontmand Simon Kvamm.

Nephew begejstrede både publikum og anmeldere ved deres seneste besøg i Jyske Bank Boxen i oktober 2013, og nu glæder man sig hos MCH over at kunne byde bandet velkommen tilbage:

- Vi ser frem til, at Nephew vender tilbage til den danske musikscene og glæder os over, at Jyske Bank Boxen får mulighed for at danne rammen om bandets comeback. Vi er sikre på, der venter de mange fans en stor koncertoplevelse ligesom i 2013, hvor Nephew gav en forrygende koncert i Jyske Bank Boxen, siger Nicki Quist, Leder af Kultur i MCH.

Plads til noget nyt

Koncerten vil rumme den klassiske Nephew-energi, hvis popularitet skinner tydeligt igennem med over en halv million solgte albums, ni DMA priser, 13 Gaffa Awards og fem priser ved P3 Guld siden begyndelsen i 2004. Den klassiske energi skal hyldes, men der bliver også plads til ny musik, lover guitarist Kristian Riis:

- I øjeblikket mødes vi bare og spiller sammen, og der er en ret vild musikalsk energi i gang. Vi har lyst til at gøre det, vi altid har gjort nemlig at spille firkantet melankolsk elektrorock, der passer godt til rundkreds og fællessang. Men i en ny opstilling.

Helt konkret skaber Nephew-familien den nye opstilling ved at optage et nyt medlem; nemlig musiker og producer Marie Højlund fra Marybell Katastrophy. Sammen ønsker de fortsat at udtrykke sig som en fast enhed med uforanderlig stil og evig hang til nordisk melankoli, som samtidig kan være et foranderligt kollektiv åbent for nye input og udtryk. Om samarbejdet udtaler det nu seks mand store band:

- Vi har lyst til udvikling og noget friskt. Nye møder og nye toner. Men vi kigger ikke kun frem, også tilbage. Vi har lyst til at tale om cirkler og hjul og ting, der går i ring, fremfor bobler og disruption og ting, der vækster. For vi lever alle i døgn og uger og årstider - alting kører rundt. I 2018 vil vi derfor markere hver af de fire årstider med et fremstød fra vores lejr. Forhåbentlig for at kunne mødes med publikum om både noget gammelt og noget nyt.

Nephew giver koncert i Jyske Bank Boxen 5. oktober 2018 og Royal Arena 6. oktober 2018. Billetsalget starter fredag 6. oktober 2017 kl. 10.00 via mch.dk og Ticketmaster.dk.

Arrangør: Live Nation