13-09-2017  - MCH PRESSE

Premiere: Kærlighed og klassekamp vandt publikums hjerter

Premiere: Kærlighed og klassekamp vandt publikums hjerter

Holdet bag Les Misérables kunne velfortjent nyde en stående applaus fra publikum efter premieren 13. september. Foto: MCH/Tony Brøchner.

MCH’s egenproducerede version af klassikeren Les Misérables høstede stående bifald, da der onsdag aften var premiere på kærlighedsdramaet i MCH Herning Kongrescenter.

MEDVIRKENDE

 • Jean Valjean: Jesper Lundgaard
 • Javert: Jesper Sindberg
 • Fantine: Mariann Mikkelsen
 • Cosette: Anne-Sophie Jansfort
 • Marius: Kristoffer Sass
 • Eponine: Linda Olofsson
 • Monsieur og Madame Thenardier: Kim Brandt og Lone Rødbroe
 • Enjolras: Mathias Myrthue Justesen
 • Gavroche: Bertil Kusk/Pelle Vium
 • Lille Cosette: Carla Kastrup/Silje N. Simonsen
 • Lille Eponine: Bjørg Johansen/Signe Juul Nielsen

I anledningen af 25-års jubilæet for egenproducerede musicals slog MCH Herning Kongrescenter onsdag dørene op til premieren på den mest storstilede musicalopsætning i koncernens historie: den udødelige klassiker Les Misérables.

Inden premieren bød administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, velkommen og takkede alle dem, der gennem årene har været med til at støtte op om MCH’s egenproducerede musicals - lige fra frivillige der har været med gennem 25 år, til medvirkende, publikum, medarbejdere og sponsorer.

Kærlighed, drama og humor
Allerede fra første scene kunne publikum læne sig tilbage og lade sig betage af de rørende og dramatiske sange, der fortæller historien om den retskafne og indflydelsesrige Jean Valjean, der som borgmester og fabriksejer lever et succesfuldt liv. Valjean (spillet af Jesper Lundgaard) bærer dog på en mørk hemmelighed, og da politimanden Javert (spillet af Jesper Sindberg) dukker op i Valjeans by, afsløres det, at Jean Valjean kommer fra fattige kår og er en undsluppen straffefange. Mødet mellem de to sætter gang i en årelang menneskejagt, som Valjean med nød og næppe undslipper. Handlingen kulminerer, da Valjean og adoptivdatteren Cosette ni år senere slår sig ned i Paris. Her forelsker Cosette sig i den unge revolutionær Marius, som atter bringer Valjean i Javerts søgelys.

MCH’s version af Les Misérables byder både på drama og humor, og i selskab med imponerende kulisser og flotte kostumer sørger et 14-mands orkester og et team af medrivende skuespillere for at underholde publikum i hver en scene. Det hele bæres ud over scenekanten af en kæmpemæssig drejescene, der giver publikum følelsen af at være med længst fremme. Og dét var noget, der gik rent ind hos aftenens premierepublikum:

- Det var en sublim oplevelse. Jeg undrer mig over, at halvdelen kan være amatørskuespillere, for det hele var så gennemført professionelt – lige fra stemmer til scenografi. Det var en sand berigelse at være her i aften, sagde Henrik Jespersen fra Viborg.

- Det har været en fantastisk aften. Historien var meget rørende, og alle skuespillerne var super dygtige. Det kan varmt anbefales, sagde Susanne Karstensen fra Kibæk.

En klassiker
Les Misérables er baseret på den franske forfatter Victor Hugos romanklassiker fra 1862 og havde premiere i Paris i 1980 og i London i 1985, hvor den har spillet for fulde huse lige siden. I MCH-versionen står kapelmester Rasmus Steenberg for den danske oversættelse, mens et 14-mands orkester leverer tonerne til de 50 skuespilleres sang og dialog. I alt er cirka 120 personer med til at skabe MCH-versionen af Les Misérables.

Les Misérables spiller fra 13. september til 14. oktober i MCH Herning Kongrescenter. Billetter kan købes via mch.dk eller på billetkontoret i MCH Herning Kongrescenter. 

Anmeldelser

Herning Folkeblad (4 stjerner)

"Det er en sand fornøjelse, samtidigt at opleve en spilleglæde og et engagement fra selv de mindste statistroller. Fællesskabet og den frivillige indsats foregår scenisk på et meget højt og sprudlende niveau. Af og til synes solisterne og musikken næsten at blegne i skæret og nærværet fra flokken af korfolk og dansere. Ingen nævnt, ingen glemt!"

Læs anmeldelsen her

 

Ikast Avis

"I årets 25 års jubilæumsforestilling Les Misérables har Kongrescentret MCH igen igen igen gjort det næsten umulige. De har fået professionelle scenekunstnere til at smelte sammen med et ensemble af glade amatører. Det betyder, at publikum bevæger sig ud på et eventyr man aldrig ved, hvor ender. I år balancer man næsten på Mælkevejens uanede vrimmel af lysende stjerner. Teatersalens professionelle rammer og behagelige polstrede hynder får timer til at blive sekunder. Nøjagtigt som et stjerneskud, der i øjeblikket flænser ned gennem nattemørket og sætter spor, som en oplevelse, man ikke lige glemmer."

Læs anmeldelsen her


Se flere billeder