03-06-2017  - MCH Presse

Stjerneviolinisten André Rieu fortryllede Herning

Stjerneviolinisten André Rieu fortryllede Herning

7.000 publikummer oplevede lørdag aften André Rieu i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Tony Brøchner

André Rieu gav lørdag aften en farverig og musikalsk koncertoplevelse for de 7.000 fremmødte publikummer i Jyske Bank Boxen.

  • André Rieu er kendt som en moderne Johann Strauss og bliver internationalt hyldet som ’The King of Waltz’”. Siden 1994 har André Rieu udlevet sin drøm, hvor han har rejst verden rundt med sit private orkester.
  • Han har fortryllet mere end 10 millioner mennesker i 36 lande på seks kontinenter lige fra Australien og Brasilien til USA og Sydafrika.
  • Med 40 millioner solgte albums og flere end 600.000 fans, der flokkes til hans koncerter hvert år, er der ingen tvivl om, at den hollandske violinist André Rieu er en populær herre.

Et begejstret og rørt publikum fik sig en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige, da den klassiske musiker André Rieu lørdag aften spillede en perlerække af velkendte og smukke melodier i Jyske Bank Boxen.

Det var femte gang, den hollandske stjerneviolinist gav koncert i Herning, og med sig havde André Rieu sit private Johann Strauss Orkester.

En aften fuld af musik
André Rieu gik på scenen præcis kl. 20.00, hvor han sammen med sit farverige orkester marcherede gennem Jyske Bank Boxen til et stående bifald fra publikum.

- Det er fantastisk, at I alle er kommet her til en aften fuld af musik. Det smukke ved musik er, at det bringer folk sammen. Vi er her i aften med ét mål: at nyde musikken, sagde André Rieu til de 7.000 fremmødte publikummer, inden orkesteret indledte koncerten.

Lørdag aften var det præcist 30 år siden, at André Rieus Johann Strauss Orkester øvede sammen for første gang, og violinisten kaldte det fantastisk at fejre det med publikum i Herning.

Humor, dans og en sang til Herning
I løbet af de næste par timer lyttede publikum til de smukke melodier fra musicals, operaer, film og verdensmusik til en koncert, der også bød på et væld af humor, tre tenorer, flotte kjoler, balloner, champagne og et storslået sceneshow. Med på scenen havde musikeren selvfølgelig sin violin – en Stradivarius fra 1732.

André Rieu har altid været begejstret for Herning, og til aftenens koncert dedikerede musikeren sangen ”Das Land des Lächelns”, oversat til dansk ”Smilenes land”, til byen.
Aftenen bød også på den danske folkevise ”Det var en lørdag aften”, som publikum begejstret sang med på. Og igen beviste André Rieu, at han er ’Kongen af Vals’ med fremførelsen af sine elskede, klassiske og romantiske valse. Her rejste flere par sig blandt publikum for at danse med.

Rejser verden rundt
I juni og juli går André Rieus tour til Slovenien, Kroatien, Ungarn, Østrig og hjemlandet Holland, inden han til efteråret skal give koncerter så langt væk som i Mexico, Chile og USA. André Rieu har gennem sin karriere modtaget mere end 400 platin- og 170 guldplader, og hans turnéer har været på Billboards Top 10 i de seneste ti år. Populariteten er så stor, at André Rieu har sit eget pladestudie, egne tourbusser, et rejsebureau – og endda en børnehave kun til de ansattes børn. 

Anmeldelse

Herning Folkeblad (5 stjerner)
"Sjette gang var ingen undtagelse. Efter to timers varieret musik ville 7000 begejstrede tilhørere slet ikke slippe Rieu og hans fremragende musikere, og traditionen tro blev de belønnet med en perlerække af ekstranumre."

Læs anmeldelsen her


Se flere billeder