28-06-2017  - MCH PRESSE

VM 2019: Finalen spilles i Herning

VM 2019: Finalen spilles i Herning

I 2015 afgjorde håndboldkvinderne deres VM i Jyske Bank Boxen. I januar 2019 gælder det herrerne. Pressefoto.

Jyske Bank Boxen danner igen rammen, når Herning er valgt som værtsby for verdensmesterskabet i herrehåndbold 2019, der spilles i seks byer i Danmark og Tyskland.

Verdensmesterskabet i herrehåndbold 2019 arrangeres i Danmark og Tyskland i et godt samarbejde mellem de to nationers håndboldforbund og Sport Event Denmark. De to nationer lægger derfor begge gulv til VM-kampene. Herning og København byder velkommen i Danmark, mens kampene i Tyskland spilles i Berlin, München, Köln og Hamborg.

Jyske Bank Boxen danner ramme om en række kampe og den afsluttende finaleweekend, hvor der spilles om placeringerne mellem verdens otte bedste nationer. Det vækker naturligvis glæde i MCH A/S:

- Vi har været Danmarks hjemmebane til tre slutrunder, og vi glæder os over, at DHF igen viser os den tillid. Vi elsker håndbold og mesterskaber og vil gøre os umage for at skabe de bedste rammer i samarbejde med DHF. Vi glæder os over, at de danske fans igen kan opleve Danmarks håndboldherrer i Jyske Bank Boxen, og til at byde både nationer og publikum velkommen, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.
 

Endnu et mesterskab i Herning
Herning har været Danmarks hjemmebane til flere slutrunder og mesterskaber. I år til EM i landevejscykling og næste år til VM i ishockey.
- Vi glæder os utroligt meget til igen at være hjemmebane for det danske herrehåndboldlandshold. Jeg er slet ikke i tvivl om, at publikum i Jyske Bank Boxen vil bakke massivt op om herrerne. I Herning Kommune har vi en lang erfaring som værter for store mesterskaber, og VM i herrehåndbold vil skrive sig ind på listen over de helt store. Jeg er glad for, at DHF, IHF og Sport Event Denmark igen har valgt Herning Kommune som samarbejdspartner. Samtidig ser jeg fine perspektiver i, at vi for første gang kan dele værtskabet for et stort event med Tyskland, der både ligger tæt på Herning, og er interessant som eksportmarked, turistmarked og håndboldnation, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.
 

Samarbejde på tværs
Jan Kampman, formand for den danske organisationskomite for VM i herrehåndbold 2019, glæder sig over samarbejdet med Tyskland:
- Danmark og Tyskland er to store håndboldnationer med stor erfaring. Vi vil sammen med det tyske håndboldforbund arbejde hårdt for, at denne erfaring kommer alle fans og spillere til gode, og jeg ser frem til at byde alle velkommen til den store VM-fest.
Sport Event Denmark ser også frem til det store mesterskab:

- Danmark og Tyskland er værter for VM i herrehåndbold i 2019. Det bliver et stærkt team. Og der bliver håndboldfest i både Danmark og Tyskland. Danmark har nu multiarenaer i både den østlige og vestlige del af landet. Det giver nye muligheder i forhold til at afvikle og byde på store internationale mesterskaber som eksempelvis dette VM i herrehåndbold i 2019 og VM i ishockey i 2018, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

VM afholdes i januar 2019 og fløjtes officielt i gang torsdag den 10. januar. Det afvikles under det nye spillesystem med mellemrunde i stedet for knockout-fase med 1/8- og 1/4–finaler. Baggrunden herfor og yderligere information kan læses her (engelsk).

Finalekampen spilles i Jyske Bank Boxen i Herning søndag den 27. januar.