22-10-2017  - MCH PRESSE

World Cup-sejr til Dufour for næsen af verdensetteren Werth

World Cup-sejr til Dufour for næsen af verdensetteren Werth

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy havde en forrygende weekend i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Lars Møller.

Foran et feststemt hjemmepublikum i Jyske Bank Boxen i Herning lykkedes det for anden dag i træk Cathrine Dufour at slå europamesteren og verdensranglistens nr. 1 Isabell Werth. Dermed sikrede den danske dressurstjerne og tophesten Atterupgaards Cassidy sig sejren i sæsonens første World Cup.

Publikums forventninger til Cathrine Dufour og Cassidy var skyhøje efter lørdagens sejr i World Cup Grand Prix’en, og efter verdensetteren Isabell Werth og Don Johnson havde leveret et program til 83,755 % i søndagens World Cup Kür-finale, var presset ikke blevet mindre. Der var musestille i arenaen, da den danske verdensekvipage entrerede banen – målrettet og koncentreret om opgaven. Og det blev til intet mindre end en verdensklassepræstation fra Dufour og Cassidy, der med imponerende 85,945 % ikke bare sikrede sig sejren, men også slog deres personlige rekord.

- Hold kæft en arena – det er for vildt. Og det var en fantastisk tur. Cassidy kan være anspændt, særligt indendørs, men han var bare med mig hele vejen. Og at vi slog Isabell Werth var fantastisk, selvom hun ikke havde Weihegold med, og så endda med en personlig rekord – fedt! Nu må vi se, hvad sæsonen bringer, men vores næste store mål er helt klart VM til september, jublede Cathrine Dufour efterfølgende.

For anden dag i træk måtte verdens mest vindende dressurrytter Isabell Werth se sig slået af Dufour, til trods for at den tyske verdensekvipage leverede et smukt og harmonisk program, der kun blev skæmmet af mikroskopiske fejl. Selvom 2. pladser ikke er hverdagskost for Werth, var hun dog godt tilfreds med indsatsen:

- Det var perfekt, og jeg er virkelig tilfreds med Johnny (red. Don Johnson) – han gjorde et super job. Cathrine gjorde det godt, og hun har gjort det fantastisk med Cassidy, som hun har med hele vejen fra ungdomsårene. Det er en fantastisk arena at ride i, faciliteterne er i top, og publikum bakker alle op - jeg er rigtig glad for at have redet her, sagde Werth.
 

Svensk 3. plads for anden dag i træk
Patrik Kittel har en særlig plads i danskernes hjerter, og den storsmilende svenske dressurstjerne og Delaunay Old gav som sidste ekvipage publikum et flot punktum på fem dage med verdensklasse-ridning i Herning. Ekvipagen ligger nr. 18 på verdensranglisten og var med på det bronzevindende hjemmebanehold ved sommerens EM, og i Jyske Bank Boxen leverede Patrik Kittel og Dude (red. Delauney Old) endnu en skøn præstation. Det blev til 83,755 % og dermed en 3. plads for anden dag i træk.

- Jeg er virkelig glad for vores præstationer, og vi fik leveret vores personligt bedste resultat til dato. Og kulissen og publikum her er bare fantastiske, sagde Patrik Kittel.
 

Daniel og Zack brød 80 %-muren
Blue Hors-berideren Daniel Bachmann Andersen og avlshingsten Blue Hors Zack viste allerede storform i Jyske Bank Boxen lørdag, og søndagens kür var ingen undtagelse. Med et bragende flot program til både dommere og publikums begejstring, red ekvipagen sig direkte ind på en flot 4. plads med 80,305 %.

- Det var ikke perfekt, men det er fedt, at det bare begynder at fungere for os. Det er en fantastisk kulisse i Boxen, og publikum er virkelig med, og vores mål er helt klart at nå World Cup-finalen i Paris, sagde Daniel Bachmann Andersen.
 

Højt dansk niveau i Jyske Bank Boxen
Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ, der var med til at sikre dansk EM-sølv i august, leverede en sædvanlig harmonisk og smuk kür til tonerne af Robbie Williams. Publikum var begejstrede for den populære danske ekvipage og klappede dem taktfast hele vejen gennem den sidste del af programmet. Det blev til et flot resultat på 78,500 %, der indløste en 6. plads i kürfinalen.

Anna Zibrandtsen og Arlando, der også var på sølvholdet fra EM, var sidste danske ekvipage på banen inden pausen. Det var kun 2. gang siden EM, at det forholdsvis nye makkerpar skulle vise deres kür, men det blev gjort med en overbevisende præstation, hvor publikum også fik gang i klappemusklerne. Dommerne var også tilfredse og kvitterede med 76,945 % og en 7. plads.

- Han var virkelig med mig hele vejen. Det er vores første indendørsstævne, og vi havde en lidt usikker tur i går, så det er sjovt at komme ind og levere varen, og jeg er virkelig tilfreds. Jeg kender ham jo stadig ikke så godt endnu, og jeg skal lige finde knapperne, og så er det bare fedt at få så god en tur, sagde Zibrandtsen efterfølgende.

World Cup Herning blev arrangeret af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH Messecenter Herning.