05-01-2018  - MCH Presse

Art Herning sætter fokus på grafik

Art Herning sætter fokus på grafik

Art Herning, som er kalenderårets første store kunstbegivenhed i Danmark, er et mødested, hvor kunstinteresserede danskere og samlere kan dyrke deres hobby og hente værker hjem til privaten eller virksomheden. Foto fra Art Herning 2017: Tony Brøchner.

Den sidste weekend i januar byder kunstmessen Art Herning på et overflødighedshorn af værker inden for alle kunstarter – denne gang med særligt fokus på grafik.

ART HERNING

  • Sted: MCH Herning Kongrescenter
  • Tid: Den 26. - 28. januar 2018
  • Fernisering fredag den 26. januar kl. 14.00 med åbningstale af Mads Øvlisen
  • Afholdes for 21. gang
  • Arrangører: MCH A/S og Dansk Galleri Sammenslutning
  • Det digitale kunstmagasin kunsten.nu arrangerer i lighed med tidligere år samtaler med aktører på kunstscenen i foyeren
  • Rundvisning af en gallerist: søndag eftermiddag kl. 12, 13 og 14
  • Se liste over gallerier og kunstnere på messen
  • Læs mere på artherning.dk

Når Art Herning fredag den 26. januar bliver åbnet af erhvervsmand og kunstkender Mads Øvlisen, bliver det begyndelsen på den 21. udgave af kunstmessen. Tusinder af gæster og gallerister forventes igen at strømme til MCH Herning Kongrescenter for at handle kunst og lade sig inspirere.

Art Herning, som er kalenderårets første store kunstbegivenhed i Danmark, er et mødested, hvor kunstinteresserede danskere og samlere kan dyrke deres hobby og hente værker hjem til privaten eller virksomheden.  

42 førende danske gallerier vil denne gang være repræsenteret, og de medbringer kunstværker fra omkring 250 danske og internationale kunstnere - såvel etablerede navne som nye, spirende talenter på kunstscenen. Gæsterne kan se frem til at opleve forskellige kunstarter, møde en række af kunstnerne bag værkerne og opleve den helt særlige stemning der opstår, når kunstnere, fagfolk, virksomheder, private kunstelskere og interesserede lægfolk mødes om kunst, der med sit helt eget sprog kan røre, udfordre og sætte tanker i gang.

Grafik som særligt tema
Gennem årene har Art Herning haft et særligt tema på messerne. De seneste år har det været fotokunst og udsmykning, og i 2018 er temaet grafik. For grafik er et medie, som mange kunstnere i verdensklasse gennem tiden har arbejdet med. Historisk er de grafiske trykketeknikker i Europa blevet udviklet siden 1400-tallet, og i dag findes der en længere række teknikker, der hele tiden udforskes og forfines.

Og med sin kombination af den seriøse kunstneriske og håndværksmæssige proces og den tilgængelige prissætning er grafikken et interessant samlingspunkt for det kommende Art Herning: Kunstværker af høj kvalitet kan udbredes til alle.  

- Oftest er grafiske værker skabt i et mindre og begrænset antal af nummererede udgaver, hvilket påvirker værkernes tilgængelighed prismæssigt. Det betyder også, at mange mennesker har muligheden for at erhverve sig værker af kunstnere, de ellers ikke ville kunne tilnærme sig. Man kan på den måde købe et værk af Erik A. Frandsen, John Kørner eller Per Kirkeby for få tusinde kroner. Picasso, Matisse og Jorn, som er uopnåelige for de fleste, bliver prismæssigt tilgængelige, siger formand for medarrangøren Dansk Galleri Sammenslutning, Gitte Johannesen fra Galleri Specta.

I MCH ser man frem til den kommende kunstmesse:

- Det er en stor glæde for os i MCH atter at lægge rammer til den spændende og kreative smeltedigel, som Art Herning er. Vi ser altid frem til den årlige weekend, hvor kunstdanmark kommer på besøg, og vi glæder os til at tage imod alle gæster, siger projektchef i MCH, Anders L. Mortensen.

Art Herning kan opleves i MCH Herning Kongrescenter 26.-28. januar 2018.