28-01-2018  - MCH Presse

Besøgsfremgang, dialog og købelyst på Art Herning

Besøgsfremgang, dialog og købelyst på Art Herning

Dialog i højsædet på Art Herning. Fra venstre administrerende direktør i MCH, Georg Sørensen, årets åbningstaler Mads Øvlisen og kunstner John Kørner. Foto: MCH/Tony Brøchner.

9.412 kunstinteresserede besøgte weekendens kunstmesse i MCH Herning Kongrescenter, og det var 780 flere end sidste år. Udstillerne melder om både købelyst og en både ægte og bred interesse.

Besøgsfremgangen, de 9.412 besøgende og udstillernes tilfredshed bekræfter åbningstaler Mads Øvlisen, der fredag kaldte Art Herning for bredtfavnende med kvalitet til mange smage – og i omgivelser, der befordrer oplevelsen af kunst. De besøgende gik på opdagelse blandt kunsten og skabte stor travlhed for de 42 gallerister, der havde medbragt hundredvis af værker fra internationale, landskendte og nye talentfulde kunstnere. Megen kunst skiftede i løbet af weekenden hænder på den 21. kunstmesse i MCH Herning Kongrescenter.

Det personlige møde skaber dialog
- Vi glæder os over flere besøgende og købelyst fra fredag middag og til lukketid søndag. De mange besøgende viste en ægte interesse, og vi har alle været i dialog med rigtig mange. Det personlige møde med mange mennesker og de utallige samtaler om kunst har stor værdi for os alle, siger formand for Dansk Galleri Sammenslutning, Gitte Johannesen og fortsætter:

- Vi glæder os over, at fem udvalgsmedlemmer fra Statens Kunstfond og flere museer mødte op. Det bekræfter os i, at Art Herning har styrket sin position i Danmark. Samtidig nyder vi gallerister at mødes og styrke netværk. I det hele taget understreger Art Herning betydningen af det personlige møde.

Også galleriejer Bo Bjerggaard glæder sig over dette års Art Herning.

- Et forrygende år med flere gæster end tidligere. De besøgende tager sig tiden og viser en kolossal og ægte interesse. Vi er glade for, at vi i år valgte at tage en ekstra mand med. Den brede interesse betyder, at messebogen med emner er markant større end tidligere, siger Bo Bjerggaard, og han bakkes op af kollegaen Jørgen Østergaard:

- Der venter dejlig meget opfølgning nu. Vi møder både kendte og nye ansigter, og der bliver nok at se til de næste dage og uger. Igen, igen, igen for 21. gang er Art Herning blevet taget godt imod, smiler Jørgen Østergaard.

Fortjent besøgsfremgang til galleristerne
Også hos ledelsen i MCH er der glæde over weekendens Art Herning.

- Et stort tillykke til Dansk Galleri Sammenslutning og de udstillende gallerier med en meget flot Art Herning weekend. Som nævnt til åbningen fortjente de 42 stande med værker fra 250 kunstnere i høj grad besøg. Og det fik de af 9.412 kunstinteresserede - jeg glæder mig på galleristernes vegne over den fortjente besøgsfremgang. Vi ser allerede nu frem til næste udgave af Art Herning, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

 Art Herning 2019 afholdes den 25.–27. januar i MCH Herning Kongrescenter.


Se flere billeder