24-01-2018  - MCH Presse

Kom med Anders Agger bagom tv-produktionerne

Kom med Anders Agger bagom tv-produktionerne

Oplev journalist og dokumentarist Anders Agger fortælle om sine overvejelser om og oplevelser med at lave tv, der går helt tæt på menneskers liv og historier. Foto: Mingo Nørager.

DR-journalist Anders Agger kan til september opleves i MCH Herning Kongrescenter med sit tv-foredrag ”SØMANDEN, HELMIG & HEAVY AGGER”.

Journalist, tv-vært og dokumentarist Anders Agger kommer vidt omkring. Både geografisk og i livets mange facetter. Han leder efter fællesskaber, forskelle og levet liv for så at veksle det til tv i bedste sendetid. For han er mester i at fortælle andres historier.

Uanset om det er en døende sømand på et hospice i Hvide Sande, en popsanger fra Aarhus, der går på Hærvejen for at finde sig selv eller en gruppe unge, rebelske heavy metal-drenge mod nordvest, der er blevet ældre, så finder han ind til mennesket og nerven og formidler med stor empati historien ud på den anden side af tv-skærmene.

D. 4. september holder Anders Agger foredraget “Sømanden, Helmig & Heavy Agger” i MCH Herning Kongrescenter. Her fortæller han på sin eftertænksomme og underfundige facon om sine unikke tv-oplevelser og om, hvordan han helt lavpraktisk gør, når han producerer programmer til DR. Han tager tilhørerne med ind i kulisserne til de seneste seer-succeser som ”Indefra” og sommerprogrammerne med tv-kokken Anne Hjernøe. Han vil desuden fortælle om tvivlen og de mange etiske overvejelser, der opstår, når man går helt tæt på et andet menneske. Undervejs må publikum stille spørgsmål, når de opstår.

Anders Agger blev i 2017 blev kåret til årets mandlige tv-vært og har desuden modtaget en lang række priser for sin journalistik, heriblandt Danmarks Radios Sprogpris i 2001 og Liv & Død-prisen uddelt af Landsforeningen Liv & Død for ”Fortællinger fra et hospice” i 2011.

Gennem årene har han bl.a. tilrettelagt dokumentarprogrammerne ”Heavy Agger”, ”Herlufsholm”, ”Sømanden & Juristen”, ”Kongehuset indefra”, ”Helmig - næsten mutters alene” og mange flere.

Køb dine billetter her.