27-01-2018  - MCH Presse

Motordrøn og vilde stunts i Jyske Bank Boxen

Motordrøn og vilde stunts i Jyske Bank Boxen

Oplev den svenske, firedobbelte X-games-guldvinder Daniel Bodin på freestyle snowmobile. Snescooteren vejer 350 kilo, og det er en vild oplevelse at se den blive kastet op i luften, forsikrer arrangør Lars Green. Foto: Red Bull.

Action, vovemod og en X-games-guldvinder er på plakaten til Yamaha SuperCross & Freestyle Show den første weekend i februar.

  • Yamaha SuperCross & Freestyle Show afholdes i Jyske Bank Boxen d. 2.-3. februar. Samme weekend afholdes også motorcykel- og bilmessen Motorshow, der inviterer indenfor til en verden af motorsportsoplevelser i MCH Messecenter Herning 2.-4. februar.
  • Se programmet for Yamaha SuperCross & Freestyle Show her.

5.000 tons jord, 3.000 liter dieselolie, 10 tons kalk, 800 baller Rockwool og 8.000 kvadratmeter plastik. Det er nogle af elementerne, der skal til for at skabe en indendørs legeplads for adrenalinhungrende motocross-kørere. 28 professionelle kørere og syv freestyle-kørere giver den fuld gas i Herning den 2.-3. februar til det traditionsrige Yamaha SuperCross & Freestyle Show, der afholdes for 24. gang i MCH. Her er publikum sikret fuld underholdningsvaluta for pengene med vilde tricks og hæsblæsende action, der giver sug i maven og adrenalin-kick. Og det spektakulære show byder på flere nyheder.

Supermand på snowmobile og backstage-kameraer
Som noget helt nyt deltager den svenske, firedobbelte X-games-guldvinder Daniel Bodin med et helt nyt element til arrangementet, nemlig freestyle snowmobile. Der bliver sat en særlig anordning på hans snowmobile, så han kan køre på jorden.

- Det er et scoop, at Daniel Bodin kommer. Vi prøver at finde på noget nyt hvert år, og freestyle snowmobile har vi aldrig set før. Det bliver fuldstændig vildt at se en 350 kilo snescooter blive kastet op i luften, og maskinlyden er voldsom i forhold til en motorcykel, siger arrangør Lars Green fra ASP Event.

En anden nyhed er, at der bliver sat kameraer op i ryttergården, og publikum kan via storskærm følge med i, hvad der sker backstage.

Femdobbelt cross-vinder kommer igen
Supercross-løbet bliver igen i år med deltagelse af franske Florent Richier, som har vundet løbet i Herning fem gange ud af de 10, han har deltaget. Seks danske kørere stiller op, og desuden kommer kørere fra hele Europa og USA. Herning Motocross står bag løbet, så det bliver afviklet efter reglerne.

Og det, at showet finder sted i Jyske Bank Boxen, har fået arrangementet op på europæisk topniveau.

- Arrangementet har nu fået en karakter, så man kan tiltrække deltagere fra hele Europa. Det har et godt ry rundt i Europa, ligesom MCH og Herning har. Vores SuperCross og Freestyle Show er lige så stort som lignende arrangementer i fx Dortmund, Stuttgart og München, siger Lars Green.

Stunts i højderne
Hele arrangementet afsluttes traditionen tro med et forrygende Freestyle Show, hvor ufattelige tricks på motorcykel vil blive udført højt oppe under Jyske Bank Boxens tag. Kombinationen af brølende motorer, fart over feltet og modige tricks giver et sus igennem publikum og et adrenalinkick til alle med bare lidt benzin i blodet.

Det 3½ timer lange arrangement krydres med musik, lys og underholdning, som er med til at skabe den særlige stemning. Og ifølge Lars Green kan alle få en stor oplevelse, uanset om man går op i motorsport eller ej:

- Løbet er nervepirrende og underholdende, og freestyle-showet er sjovt for alle at se. Det er jo ren akrobatik udført af toptrænede folk, og det giver et kick at se på det, siger Lars Green.