26-01-2018  - MCH Presse

Øvlisen åbner Art Herning: Vi har alle et ansvar

Øvlisen åbner Art Herning: Vi har alle et ansvar

Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, ses her sammen med årets åbningstaler Mads Øvlisen, kunstner John Kørner og formand for Dansk Galleri Sammenslutning Gitte Johannesen til åbningen af Art Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner

Kunstmessen Art Herning åbnede for 21. gang med en fernisering fredag eftermiddag. Hele weekenden den 26.-28. januar udstiller 42 gallerier fra hele landet omkring 250 kunstværker i MCH Herning Kongrescenter, hvor kunstinteresserede kan starte eller udbygge deres kunstsamling.

Siden 1998 har Herning haft sin egen kunstmesse, og dette år er ingen undtagelse. Den 21. udgave af Art Herning åbnede fredag i MCH Herning Kongrescenter til et talstærkt fremmøde, og de besøgende kan se frem til en weekend, hvor de kan opleve forskellige kunstarter fra internationale, landskendte og nye talentfulde kunstnere, møde en række af kunstnerne bag og finde drømmeværket til hjemmet eller virksomheden.

Til ferniseringen bød Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, de mange fremmødte gæster velkommen og takkede udstillerne for opbakningen og indsatsen. Også Dansk Galleri Sammenslutning fik en varm hilsen som tak for samarbejdet:

- En stor og hjertelig tak til vores gode, mangeårige og uundværlige samarbejdspartner Dansk Galleri Sammenslutning. Igen i år har I knoklet for at kunne præsentere en kunstmesse som – også traditionen tro tør jeg sige – er lige en tand bedre end sidste gang.

Kunst er en nødvendighed

Årets åbningstaler, kunstkender og erhvervsmand samt tidligere administrerende direktør og bestyrelsesformand i Novo Nordisk, Mads Øvlisen åbnede messen med at understrege kunstens betydning i vores samfund, mens han refererede til sidste års køb, et akvarel af John Kørner, der viser en mand, der bærer på en anden mand:

- Netop dette værk siger mig noget om kunst – ikke kun, at det er pænt og nydeligt, men det minder mig om, at vi allesammen har ansvaret for at bære noget, og at vi skal huske, at i en tid med kynisme og fokus på egne interesser, gælder det også om at have plads til medmenneskelighed. Det er derfor kunsten er en nødvendighed – fordi den minder os om de ting, vi måske glemmer i en travl hverdag, sagde Mads Øvlisen, inden han officielt åbnede Art Herning.

Årets tema er grafik

På dette års messe er temaet grafik, der de senere år har fået en fornyet status ikke kun blandt unge men også blandt etablerede kunstnere, der eksperimenterer med det grafiske udtryk. De grafiske værker er oftest skabt i et mindre og begrænset antal af nummererede editioner, og det påvirker værkernes tilgængelighed prismæssigt. Man kan købe en Erik A. Frandsen, en John Kørner eller en Kirkeby for få tusinde kroner og Picasso, Matisse og Jorn, som er uopnåelige for de fleste, bliver prismæssigt tilgængelige.

Med sin kombination af den seriøse kunstneriske og håndværksmæssige proces og den tilgængelige prissætning er grafikken et interessant samlingspunkt for det dette års Art Herning: Kunstværker af høj kvalitet kan udbredes til alle.

Oplev Art Herning i MCH Herning Kongrescenter 26.-28 januar 2018. Læs mere på www.artherning.dk