15-01-2018  - MCH PRESSE

Statsministeren kårer landets dygtigste erhvervsskoleelever

Statsministeren kårer landets dygtigste erhvervsskoleelever

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer til Herning for at kåre vinderne af de forskellige konkurrencer ved DM i Skills. Foto: DM i Skills 2016: Per Daugaard.

To ministre kommer til Herning for at medvirke ved DM i Skills, som i år kan præsentere et rekordstort antal deltagende fag.

Det bliver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der skal kåre årets Danmarksmestre, når DM i Skills 2018 afsluttes lørdag den 20. januar efter tre spændende konkurrencedage i MCH Messecenter Herning. Åbningen, som finder sted torsdag den 18. januar, står undervisningsminister Merete Riisager (LA) for.

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Flere end 300 deltagere er udtaget til DM-finalerne i Herning og skal dermed kæmpe om at blive landets bedste inden for de forskellige fag. Ved det seneste DM i Skills, der løb af stablen i januar 2017 i Aalborg, besøgte knap 55.000 mennesker mesterskabet i løbet af de tre dage, hvilket gør arrangementet til det største uddannelsesevent i Danmark. 

Et af målene med mesterskabet er at demonstrere det ypperste i håndværk og vise det fortrinsvis unge publikum, hvor langt man kan nå med en erhvervsuddannelse.

DM i Skills sætter rekord i 2018 med antal deltagende fag. Der skal kåres Danmarksmestre i 42 konkurrencefag, og desuden medvirker unge fra 19 demonstrationsfag.

DM i Skills finder sted 18.-20. januar 2018 i MCH Messecenter Herning.