18-01-2018  - MCH PRESSE

Undervisningsministeren åbnede DM i Skills

Undervisningsministeren åbnede DM i Skills

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) åbnede DM i Skills. Foto: SkillsDenmark.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) åbnede torsdag formiddag DM i Skills i MCH Messecenter Herning. Her skal flere end 300 unge frem til lørdag dyste om DM-titler i forskellige fag.

Torsdag blev DM i Skills 2018 skudt i gang – et rekord år med 61 tilmeldte fag fordelt på 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag. Det var undervisningsminister Merete Riisager, der stod for den officielle åbning af Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser. Nu venter tre dage spækket med talent, læring og skills, når 300 unge, top-tunede talenter dyster om blive landet bedste inden for deres fag.

- Det er en kæmpe ære at få lov til at stå her igen i år. I er de gode rollemodeller. Vi vil som politikere gerne gøre opmærksom på erhvervsuddannelserne og deres kvaliteter, men det er i virkeligheden jer, der er bedst til det.

- Som faglært skaber man noget med sine hænder og sit hoved. Hvad end det er kager, kjoler, huse eller omsorg. Man skaber værdi for rigtigt mange mennesker, som hver dag har glæde af det, en faglært kan. Og vi er alle sammen afhængige af jeres evner. DM i Skills er en fantastisk mulighed for at få det sat i scene, sagde Merete Riisager og sendte samtidig en stor tak til arrangørerne, inden hun erklærede DM i Skills for åben.  

Foruden Merete Riisagers tale var der også åbningstaler fra formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, næstformand i Regionsrådet i Region Midtjylland, Hanne Roed, samt borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune og ny formand for Business Region MidtVest, Hans Østergaard. Som afslutning på åbningen var der underholdning ved 9. klasses valghold i musik fra Sunds Skole.

Oplev morgendagens stjerner
De bedste unge inden for 42 erhvervsuddannelser har trænet i månedsvis for at blive klar til at kæmpe om at blive Danmarksmestre inden for alt fra transport til møbel- og byggebranchen.

Et af målene med mesterskabet er at demonstrere det ypperste i håndværk og vise, hvor langt man kan nå med en erhvervsuddannelse.

DM i Skills 2018 finder sted 18.-20. januar 2018 i MCH Messecenter Herning. Der er gratis adgang for alle.


Se flere billeder