25-01-2018  - MCH Presse

Verdens mest individuelle ferieform

Verdens mest individuelle ferieform

Skandinaviens største ferie- og campingmesse, Ferie For Alle, der løber af stablen 23.-25. februar 2018, byder på campingudstilling, som fylder hele otte messehaller, og i alt dækker 31.000 kvadratmeter. Foto: MCH/Lars Møller

At være i naturen er et grundbehov for mennesker. Det mener to inkarnerede campister, der sammen med resten af campingbranchen forsøger at brede kendskabet til campinglivets glæder og mange muligheder ud til en bredere skare af danskere på Ferie for Alle 2018.

- Hvis du tror, at du ikke er campist, så er det fordi, du ikke har fundet den rette form endnu. Camping er for alle. I hvert fald alle som sætter nærvær, natur, tid, ro og aktiv ferie i centrum.

Sådan lyder det fra Morten Kjeldsen. Udover at være lykkelig og passioneret campist er han CCO hos Isabella Group, medlem af campingbranchens bestyrelse samt komitémedlem på campingudstillingen på Ferie for Alle.

Skandinaviens største ferie- og campingmesse, Ferie For Alle, foregår i MCH Messecenter Herning 23.-25. februar 2018. Messens campingudstilling fylder hele otte messehaller, som i alt dækker 31.000 kvadratmeter. Her kan messens besøgende opleve samtlige mærker af campingvogne, autocampere og teltvogne på det danske marked samt et overvældende udvalg af udstyr, fortelte og campingpladser i både ind- og udland.

Hvad er camping egentlig?
Ferie for Alle er en uovertruffen platform til at lære nye ferieformer og destinationer at kende. Anne-Vibeke Isaksen, der er Danmarks ukronede camping-journalistdronning samt mediechef hos Dansk Campingunion, opfordrer alle besøgende til at opsøge udstillerne i campinghallerne og stille alle deres både komplicerede samt lavpraktiske campingspørgsmål.

- Der kan være mange ting, som betyder, man ikke kommer i gang med at campere. Først er der fordommene, men de er hurtigt afkræftet. Dernæst er der alt det praktiske: Hvordan og med hvad kommer jeg afsted? Brug Ferie for Alle, som samler tusindvis af eksperter på ét sted til at søge gode råd, inspiration og konkrete vogne samt pladser, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Morten Kjeldsen er enig. Messen er en enestående mulighed for at udforske, opdage og opleve campinglivet og den stemning, der følger med:

- Når man taler om at campere, tænker mange ikke-campister automatisk på campingvogne og telte. Men camping er så meget mere og andet end det. Camping handler om at komme ud i det fri og opleve, trække frisk luft til de dybeste lag af lungerne og være sammen uden stress og jag. Det er vi mange, som nyder godt af, siger han.

Den mest individuelle ferieform
Anne-Vibeke Isaksen ser med smil i stemmen tilbage på en episode, som hun og manden oplevede på en italiensk campingplads. Den, mener hun, beskriver så fint forskelligheden af både campingarter og campister.

- Efter en dag på ski sidder vi og spiser hjemmekogt pasta foran campingvognen, da bagenden på den store autocamper, vi lå ved siden af, åbner. Ud ruller den lækreste, lille Porsche. Dernæst kommer fruen ud af autocamperen i en kæmpe pels, stiger ind i Porschen og kører afsted, griner Isaksen og understreger:

- Camping er virkelig den mest individuelle ferieform, der findes. Du skaber selv indholdet og gør det til lige præcis det, du har brug for. Det glæder vi os til at vise på Ferie for Alle 2018.

Ferie for Alle afholdes i MCH Messecenter Herning fra 23.-25. februar 2018.