20-03-2018  - MCH Presse

26.178 besøgte Nordens største fødevaremesse

26.178 besøgte Nordens største fødevaremesse

Den ottende udgave af Foodexpo sluttede tirsdag i MCH Messecenter Herning. Messen bød både på udstiller- og besøgsfremgang.

VINDERE

Søndag

  • Årets Kok: Jesper Dams Hansen (Restaurant Babette)
  • Årets Tjener: Nicolai Martens (Restaurant Kong Hans Kælder)
  • Callebaut Chocolate Hero: Daniel Kruse (Restaurant Molen i Nexø)
  • Danmarks Bedste Leverpostej: Slagteren i Højslev, Højslev
  • Danmarks Bedste Spegepølse: Slagter Munch, Skagen
  • Danmarks Bedste Grillpølse: Slagter Lampe, Haderslev
  • Danmarks Bedste Snackpølse: Slagter Vollstedt, Kolding
  • Danmarks Bedste Flæskesvær: Slagteren i Højslev, Højslev

Mandag

  • Danmarks Bedste Rygeostsalat: Ostekælderen, København K
  • Danmarks Bedste Rørte Flødeost: JUTA Ost og Specialiteter, Horsens
  • Danmarks Bedste Ostetapas: Ostekælderen, København K
  • Årets Kokkeelever: Mathias Dyhr Rothmann (Restaurant Næss) og Sebastian Holberg Svendsgaard (Restaurant Babette)
  • Årets Tjenerelever: Emma Hjorth (Nordisk Spisehus) og Mikkel Nørgaard Sørensen (Molskroen)
  • Året elev – Smørrebrød og Catering: Lena Yaa Jensen (Marselisborgcentret) og Savannah Degn Pedersen (Grundfos)
  • Årets Receptionistelev: Nicoline Rohmann Håkansson (Hotel Comwell Århus)
  • Nordic Bakery Cup: Danmark (Stephanie Svendgaard, Per Eckholdt og Sigurdur Baldvinsson)
  • Nordic Pastry Cup: Danmark (Cornelia Luckey og Benjamin Hansen)

Tirsdag

  • Nordens Bedste Kok: Ola Wallin (Sverige)
  • Nordens Bedste Tjener: Christian Neve (Danmark)
  • Nordens Bedste Junior Kok: Desirée Jaks (Sverige)
  • DM i Chokolade for Kokkeelever: Maria Ipsen og Louise Rosenvinge Lodahl
  • Danmark Bedste Romkugle: Carsten Matthiesen, Nørre Aaby Bageri
  • Danmarks Bedste Fiskefrikadelle: Michael Bay Christensen, Byens Fisk & Vildt, Silkeborg
  • Danmarks Bedste Stegte Sild: Michael Bay Christensen, Byens Fisk & Vildt, Silkeborg
  • Danmarks Bedste Skaldyrssalat: Carl Ahrenkiel, Havnens Fiskehus, Vejle

Køkkenchefer, købmænd, konditorer, kantinemedarbejdere, slagtere og et væld af andre faggrupper med relation til fødevarebranchen strømmede fra 18.-20. marts til fødevaremessen Foodexpo i Herning. I alt besøgte 26.178 fagfolk messen, som bød på 10 haller med 571 udstillere, inspirerende trendzoner og nogle af landets mest prestigefulde fagkonkurrencer.

Blandt gæsterne var den trestjernede Michelin-kok Rasmus Kofoed, som besøgte Foodexpo både søndag og mandag og var dommer ved konkurrencen Årets Kok 2018. Han var særdeles glad for at være tilbage på Nordens største fødevaremesse:

- Det var dejligt at være tilbage i Herning i trygge og venlige rammer. Det har været et par inspirerende dage, hvor jeg har mødtes med gode venner og kollegaer i branchen i vante omgivelser, sagde Rasmus Kofoed, der selv vandt titlen som Årets Kok i 2003.

En stor tak til branchen
Hos ledelsen i MCH glæder man sig over besøgsfremgangen og tre aktivitetsfyldte messedage, der appellerede til alle sanser og tiltrak en bred vifte af fagfolk fra alle grene af fødevarebranchen:

- Der skal lyde en stor tak til de 14 brancheorganisationer, 571 udstillere og de mange besøgende, som sammen har understreget Foodexpos position som et fagligt og personligt mødested for fødevarebranchen, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Branchens store mødelokale
Også blandt udstillerne var der glæde over tre velgennemførte messedage:

- Niveauet på Foodexpo har været højt i år, og der har været en fantastisk god stemning i hallerne både blandt udstillerne og blandt de besøgende. Foodexpo er en rigtig vigtig messe for os, fordi vi har mulighed for at fremvise vores nyheder, vores brede sortiment, og vise hvad vi kan i Tulip, fortalte Peter Guldager, Away From Home direktør hos Tulip og fortsatte:

- Vi bruger Foodexpo som et mødested til at gå i dialog med grossister, kunder og slutbrugere, og samtidig er det en rigtig god mulighed for at få ny inspiration og høre, hvad der rører sig i branchen.

Muligheden for at mødes og netværke var også en af de ting, som leverandøren af storkøkkener, Bent Brandt, fremhævede som en af Foodexpos stærke sider:

- På Foodexpo kan vi profilere os overfor hele branchen, og vi kan få vist vores nyheder på en god måde. Det er et godt mødelokale, hvor vi kan møde alle de rigtige mennesker på få dage. Vi har set mange af dem, vi havde håbet på at se, så det har været meget positivt, sagde Mikael Brandt, administrerende direktør hos Bent Brandt.

Nordens bedste blev hyldet tirsdag
Tirsdag eftermiddag blev der sat punktum for fagkonkurrencerne på Foodexpo, da Nordens dygtigste kokke og tjenere kæmpede om de ærefulde titler som Nordens Bedste Kok og Nordens Bedste Tjener.

Her stod i alt ti finalister fra Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland klar til at mestre det nordiske køkken og brillere ved finalebordene. I sidste ende blev det dog Ola Wallin fra Sverige, der løb med den eftertragtede pris som Nordens Bedste Kok, mens prisen som Nordens Bedste Tjener gik til Christian Neve fra Danmark.

Foodexpo vender tilbage i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts 2020.

Besøgstal
Foodexpo 2018: 26.178 besøgende

Foodexpo 2016: 25.822 besøgende


Se flere billeder