06-11-2018  - MCH Presse

30.000 racedyr rykker ind i MCH Messecenter Herning

30.000 racedyr rykker ind i MCH Messecenter Herning

I weekenden 9.-11. november kan dyreglade opleve Europaschau i MCH Messecenter Herning. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Oplev 30.000 kaniner, høns, duer, marsvin og fugle fra 26 lande, når Europaschau i weekenden 9.-11. november indtager MCH Messecenter Herning.

EM i Kaninhop, Hønseskidning og Angoraklipning er et par af ingredienserne, når 30.000 racedyr kan opleves i MCH Messecenter Herning 9.-11. november til Europaschau. Her forvandles seks haller til et dyremekka med flere end 10.500 høns, 8.100 duer, 8.500 kaniner og 169 marsvin plus hamstere og fugle. Udstillere fra hele 26 lande, heriblandt Irland, Slovenien, Spanien og Holland udstiller deres dyr ved de europæiske mesterskaber i racefjerkræ, duer, fugle, kaniner og marsvin.

Udstillere fra hele Europa
En af udstillerne, der kommer langvejs fra, til Europaschau er belgieren Stéphane Desmette, der bor i Sydfrankrig. Han drager de 2.000 km nordpå for at udstille sine høns af racen Orpington i Herning.

- Jeg tager til Europaschau i Herning for at udstille mine dyr og for at se, hvad de er værd, og selvfølgelig håber jeg på at vinde. Men en anden vigtig grund, til at jeg rejser de 2.000 km fra Frankrig til Herning, er, at jeg her møder andre opdrættere med samme hobby og passion som mig selv. Det er en fantastisk mulighed for at møde andre ligesindede fra så mange forskellige lande og selvfølgelig at opleve deres flotte høns, siger Stéphane Desmette.

Ikke siden 1985 har Danmark haft fornøjelsen af at afholde Europaschau, og de besøgende til Europaschau kan se frem til tre dage med fuldt fokus på dyr:

- Der venter de besøgende tre dage i dyrenes verden, hvor man kan blive klogere på de mange dyr og racer, og der er mulighed for at få nogle helt særlige oplevelser. Det er passionerede opdrættere fra hele Europa, der samles i Herning. Vi ser frem til at give både udstillere og besøgende tre gode dage, siger Anders Ladefoged Mortensen, projektchef i MCH A/S.

EM i Kaninhop og aktiviteter for alle
Besøgende kan se frem til tre dyrerige dage, hvor man kan blive klogere på de mange dyr og forskellige racer. Til Europaschau kåres Europas bedste dyr, og herudover venter der de besøgende helt specielle oplevelser. En hel hal omdannes under Europaschau, så der kan afholdes EM i Kaninhop på en stor hoppebane. Her vil 534 af Europas bedste hopkaniner dyste i at hoppe højest og længst.

Verdensrekorden i kaninhop er i højdespring 100 cm mens den i længdespring er 300 cm, så der er i den grad noget for store og små at kigge på. I et særligt område kan børn og barnlige sjæle få lov at kæle med og røre ved kaniner, marsvin og kyllinger. Der vil også være Hønseskidning alle tre dage, hvor man kan spille på, hvor hønen lægger klatten, og man kan opleve Angoraklipning.

Bliv klogere på høns
Overvejer man at få høns i haven, er det også til Europaschau, de rette eksperter findes. Der findes flere end 100 hønseracer, og nogle racer findes i op mod 30 farver, så til Europaschau kan man hente masser nyttig viden og inspiration, hvis man er på jagt efter de helt rigtige høns til sin have. Det vil også være muligt at købe nogle af dyrene til Europaschau.

Europaschau kan opleves i MCH Messecenter Herning 9.-11. november 2018. Læs mere og se programmet her.