04-11-2019  - MCH Presse

8.000 logrende haler indtog på ny MCH Messecenter Herning

8.000 logrende haler indtog på ny MCH Messecenter Herning

Dansk Kennel Klubs International Dobbeltudstilling kunne opleves i MCH Messecenter Herning 2.-3. november. Foto: Wiegaarden

I weekenden 2.-3. november dannede MCH Messecenter Herning rammen om årets sidste hundeudstilling, hvor omkring 8.000 hunde deltog i prestigefulde konkurrencer til Dansk Kennel Klubs International Dobbeltudstilling.

Det var kort sagt en sand hundefest med pomp og pragt, da Dansk Kennel Klub i weekenden 2.-3. november afholdt årets sidste hundeudstilling i MCH Messecenter Herning. De besøgende havde til årets International Dobbeltudstilling mulighed for at opleve alt fra stor til lille, fra jagthund til selskabshund og fra kort til lang pels blandt de i omtrent 8.000 hunde af i alt 289 forskellige racer, som lagde poterne forbi messecentret. Derudover var der rig mulighed for at gå på opdagelse blandt et væld af aktiviteter og nyde godt af de mange gode tilbud til både hund og ejer på den tilhørende messe.

Dansk Kennel Klub har holdt International Dobbeltudstilling i messecentrets haller i mere end 20 år, og i MCH Messecenter Herning glæder man sig endnu en gang over et vellykket arrangement:

- Det var som altid en fornøjelse at byde velkommen til de omkring 8.000 hunde og deres ejere i Herning. Weekendens hundeudstilling var igen i år en succes, og 10.000 hundeinteresserede lagde vejen forbi messecentret til flotte konkurrencer og masser af aktiviteter for både store og små, siger Anders L. Mortensen, projektchef i MCH Messecenter Herning, der samtidig takker Dansk Kennel Klub for det mangeårige samarbejde.

Allerede nu er der et helt nyt hundeevent på programmet i MCH. I 2023 kan hundeinteresserede se frem til at opleve European Dog Show, der er det største hundeevent nogensinde afholdt i Danmark. Begivenheden etableres i samarbejde med Dansk Kennel Klub, og forberedelserne er allerede i fuld gang.

Prestigiøse konkurrencer
Dansk Kennel Klubs International Dobbeltudstilling var årets sidste hundeudstilling og fungerede derfor som den store finale for mange af Dansk Kennel Klubs løbende konkurrencer. Ved udstillingen blev prestigiøse konkurrencer for både hanner og tæver således afgjort, da hundene søndag eftermiddag gjorde deres entre i Store Ring. I år var det en norsk hund, der løb med søndagens helt store titel som Årets Hund, og sejren gik til kerry blue terrieren Schyloch Statement.

Årets Veteran blev for andet år i træk en sort hund, og det var Stine Hjelmes chowchow Piuk Chow Possesses Black Passion (Mandela), der med fire førstepladser, fire andenpladser og en enkelt tredjeplads ryddede bordet i kategorien, da den også vandt søndag i Herning. For fjerde gang gik titlen som Årets Opdrætter til Gitte Morells Cabaka og de charmerende samojedhunde, og dermed sikrede hun en ny rekord i Dansk Kennel Klub.

Spændingen var især høj i kategorien om Årets Avlsgruppe, hvor sejren kunne gå til både Angelic Staff Lap of Luxury og Curias You Can Call Me Candy, der lå fire point fra hinanden. Det blev dog den førende staffordshire bullterrier, Angelic Staff Lap of Luxury, der løb med sejren. Også Årets Juniorhandlerkonkurrence var fænomenal, og på trods af den ene deltagerrekord efter den anden, gik titlen som Årets Juniorhandler til Daniel de Silva, der vandt suverænt.

Alle vindere kan ses på hunden.dk, hvor man også kan læse flere nyheder fra weekendens hundeudstilling.