04-10-2023  - MCH Presse

Aalborgensisk virksomhed vinder bæredygtighedspris

Aalborgensisk virksomhed vinder bæredygtighedspris

Xtellio vandt årets HI Sustainable Development Award, og her ses virksomhedens CEO Tom Valbak Aardestrup flankeret af (fra venstre) administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, branchedirektør i DI Produktion Peter Trillingsgaard og formand for Ingeniørforeningen, IDA, Laura Klitgaard. Foto: MCH/Lars Møller.

Xtellio vandt onsdag 4. oktober den prestigefyldte pris HI Sustainable Development Award for virksomhedens nyudviklede dataopsamlingskoncept. Prisuddelingen udspillede sig på HI-messen, der finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023.

Tre fremsynede virksomheder med klimahjertet på rette sted, Xtellio fra Aalborg, Neurospace fra Hørning og Eilersen Calibration Solutions fra Kokkedal, var nomineret til HI Sustainable Development Award, og ved onsdagens prisuddeling på HI Tech & Industry Scandinavia stod det klart, at førstnævnte løb med prisen.

Xtellio har længe udviklet IoT-produkter og har nu udviklet et nyt dataopsamlingskoncept, der gør det enkelt og nemt for virksomheder at skabe og tilgå de data, som efterspørges - en digital løsning, der har til hensigt at accelerere de nødvendige tiltag hen imod en mere bæredygtig samfundsudvikling. Af samme grund var det en særdeles glad vinder, der trådte op på scenen i Ingeniørforeningen, IDA, og Green Power Denmarks eventområde Technomania og takkede for prisen.

- Tusind tak. Jeg er meget overvældet og havde på ingen måde forventet det her. Der var nogle ufattelig gode løsninger med i opløbet, så jeg er rigtig glad for, at juryen hæftede sig ved de brede og skalerbare kvaliteter ved vores koncept. Prisen betyder utrolig meget for os, og jeg ved, at teamet hjemme i Aalborg bliver helt vilde nu. Så det er virkelig dejligt, tusind tak igen, lød det fra CEO i Xtellio Tom Valbak Aardestrup.

Jurymedlem og formand for IDA Laura Klitgaard gav følgende begrundelse for, at Xtellio strøg helt til tops i konkurrencen:

- Xtellio har udviklet en på én gang meget, meget enkel løsning, men også en løsning, der i den grad er skalerbar. Sensorerne er meget enkle at opstille og sætte op, de har en meget lang batterilevetid, og der er en cloud-løsning, som kan køre på mobilt net, og løsningen kræver ikke en gang en dyr infrastruktur, fordi den kan kobles på eksisterende systemer. Xtellio Wireless kan bruges i mange forskellige brancher og også i lande, der er knap så digitaliserede som Danmark, og det er helt centralt, hvis vi skal lykkes med omstillingen i et globalt perspektiv.

Med prisen og æren følger 50.000 kroner.

DI Produktion: Utrolig vigtigt for os at støtte op om
HI Sustainable Development Award er sponsoreret af DI Produktion, der selv som noget nyt er repræsenteret på HI-messen med en 500 kvadratmeter stor stand med fokus på organisationens tre mærkesager; kvalificeret arbejdskraft, digitalisering og automatisering samt grøn omstilling, hvoraf ikke mindst sidstnævnte er årsagen til engagementet i prisen.

- Prisen har til formål at synliggøre og hylde dem, der gør en helt særlig forskel, og dem har vi jo nogle rigtig gode eksempler på i dag. Prisen sætter fokus på grøn omstilling og bæredygtig udvikling hos de udstillere, der er her på messen, og den hædrer dem, der tør tage chancer og gør en helt særlig indsats. Og det er utrolig vigtigt for os at støtte op om, fastslog branchedirektør i DI Produktion Peter Trillingsgaard.

Det store, fælles ansvar for den bæredygtige udvikling
I MCH A/S er glæden stor over den flotte, fortsatte opbakning til HI Sustainable Development Award, der med succes blev indført i 2019.

- Der er sket meget både i samfundet og her siden dengang, hvor vi så starten på noget, en trend, som vi gerne ville sætte mere fokus på. Baggrunden for prisen var, at vi alle har et stort, fælles ansvar for den bæredygtige udvikling. Det har vi fortsat og måske mere aktuelt end nogensinde. Derfor hædrer vi de udstillere på HI-messen, som gør en særlig indsats for at integrere bæredygtig udvikling i deres virksomheder. Til de tre nominerede: Tillykke og tak for indsatsen, lød det fra administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.

HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023. Læs mere hér.


Se flere billeder