02-11-2023  - MCH Presse

Årets hund kåres i Herning

Årets hund kåres i Herning

Tusindvis af logrende haler indtager MCH Messecenter Herning i weekenden 11.-12. november til Dansk Kennels Klubs hundeudstilling 'Winter Wonder Show'. Foto: MCH.

Små hunde, store hunde, langhårede hunde og korthårede hunde af alskens racer og fra hele verden. Tusindvis af poter og masser af inspiration vil være at finde på Dansk Kennel Klubs udstilling i MCH Messecenter Herning den anden weekend i november.

Winter Wonder Show i tal

  • Op til 6.700 hunde
  • 278 racer
  • 718 hvalpe 
  • 22 lande er repræsenteret
  • 3.943 danske hunde
  • 2.746 udenlandske hunde


SÅDAN BLIVER EN HUND KÅRET SOM 'ÅRETS HUND'

  • Hunden skal vinde konkurrencen i sin race. For at vinde sin race skal hunden være den smukkeste, men dommerne vurderer også hundes temperament. Hunden skal være den, der svarer bedst til racestandarden eller idealbilledet.
  • Hvis hunden vinder i sin race, går den videre til 'Bedst i gruppen'. Alle racer hører nemlig til i en gruppe. Der er 10 grupperinger.
  • Hvis en hund vinder gruppekonkurrencen, går den videre til 'Best in show'. Hunden, som vinder denne konkurrence, kåres som 'Best in Show - udstillingens bedste hund'.
  • Der har været finaler på alle udstillinger i år, denne er 13., og man har høstet points undervejs.

Der er godbidder til alle, som elsker menneskets bedste ven, når Dansk Kennel Klub afholder udstillingen 'Winter Wonder Show' i MCH Messecenter Herning 11.-12. november.

Her vil der være mulighed for at hilse på op til 6.700 hunde af cirka 278 racer fra 22 lande. Og for Dansk Kennel Klub er det en helt særlig udstilling. Det er nemlig årets sidste, hvor alle årets konkurrencer bliver afsluttet, heriblandt 'Årets hund'. Til 'Winter Wonder Show' kan de udstillede hunde samle points til årets konkurrencer og vinde certifikater til danske og udenlandske championater.

- Denne dejlige udstilling er kulminationen på året. Her gøres resultaterne op, og det hele omkranses af en festlig stemning, siger afdelingsleder i Dansk Kennel Klub Jette Nielsen.

De årskonkurrencer, publikum kan opleve afgørelserne af, er, ud over 'Årets hund', 'Årets juniorhandler', hvor det gælder om at fremvise hunden, og hvor hundeførerens kvaliteter bliver bedømt, 'Årets veteran', som gælder hunde over otte år, 'Årets opdrætter' samt 'Årets avlshund', som stiller op med sit afkom. De medvirkende hunde fremstilles i talrige konkurrencer og kåringer. Til 'Dansk Vinder-udstillingen' gives titlen 'Dansk vinder' til de hunde, der bliver henholdsvis bedste han, tæve, junior og veteran inden for de respektive racer.

Som en særlig anerkendelse vil der lørdag, når finalerne starter, være præsentation af 'Årets politihund'. Det er ikke en konkurrence, men de nationale politicentre har udpeget en hund og hundefører, der har gjort det særlig godt i år inden for deres arbejde. Politimanden og hunden bliver præsenteret i Store ring og får en check samt blomster som en værdsættelse af deres politihundearbejde.

Et hundeunivers af inspiration
I det store hundeunivers er der meget at komme efter for både nuværende og kommende hundeejer eller bare hundeinteresseret i det hele taget. Til konkurrencen i juniorhandling kan man få tips til, hvordan man håndterer sin hund - selvom det er en konkurrence, byder seancen nemlig på masser af vejledning og gode råd til kommunikation med hunden og meget mere.

Rundt omkring i hallerne vil man kunne finde knap 40 stande med alskens tilbehør til hunden og deres ejere. Der vil være shampoo, børster, hårtørrere, vogne på hjul, tøj, sko, rosetter, tæpper, foder og meget mere. For de yngste gæster og deres familier er aktivitetsstanden 'Hund og familie' et besøg værd. Her kan man tegne, lave perleplader, klappe en hund og på den måde holde en pause, før man skal ud at kigge på flere hunde.

- Hvis man kunne tænke sig at få hund, kan man komme her og få indblik og vejledning. Man kan både se og høre om velkendte racer og de racer, man måske ikke kendte i forvejen. Hundeejerne vil meget gerne fortælle, hvordan det er at have netop deres race. Her er masser af inspiration til både nuværende og kommende hundeejere, fortæller Jette Nielsen og tilføjer:

- Det særlige ved at have hund er jo fællesskabet og det, at man altid har nogen at komme hjem til. Med hunden kan man lave forskellige aktiviteter - om det er gåture, agility eller sportsgrene som for eksempel nosework. I det hele får man frisk luft, motion og glæden ved samværet med hunden. Her får man både meget aktivt og socialt på kontoen.

'Winter Wonder Show' finder sted 11.-12. november 2023 i MCH Messecenter Herning. Læs mere om hundeudstillingen her.