23-10-2018  - MCH PRESSE

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland Spring 2019

Årets Kok og Årets Tjener kåres på Formland Spring 2019

Fagkonkurrencerne Årets Kok, Årets Tjener, Årets Kokkelev, Årets Tjenerelev og Årets Receptionist finder sted på Formland Spring 2019 i MCH Messecenter Herning 31. januar-3. februar. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Et udvidet samarbejde mellem MCH A/S og brancheforeningen HORESTA forener æstetik og gastronomi, når fagkonkurrencerne Årets Kok og Årets Tjener afholdes på interiør- og designmessen Formland 31. januar-3. februar 2019.

Den kendte interiør- og designmesse Formland, som afholdes i MCH Messecenter Herning to gange om året, får til næste messe selskab af en række prestigefyldte fagkonkurrencer fra gastronomiens verden, når konkurrencerne Årets Kok, Årets Tjener, Årets Kokkeelev, Årets Tjenerelev og Årets Receptionist bliver afholdt på Formland Spring 31. januar-3. februar 2019.

Konkurrencerne, der arrangeres af brancheforeningen HORESTA, fungerer som danmarksmesterskaberne indenfor hver deres kategori. De besøgende på Formland får dermed mulighed for at se de gastronomiske stjerner på tætteste hold, når de dyster i henholdsvis kokkekunst, servering og service. Tidligere vindere af Årets Kok tæller blandt andre Michelin-kokke som Rasmus Kofoed og Søren Ledet (Geranium) samt Torsten Vildgaard (Noma).

Hos HORESTA er der stor tilfredshed med valget af Formland som ny samarbejdspartner:

- I HORESTA glæder vi os til at udvide vores fantastiske samarbejde med MCH om afvikling af vores gastronomiske konkurrencer. Årets Kok, Årets Tjener og DM for elever samler nogle af de dygtigste fagfolk i Danmark. Det er første gang, vi får mulighed for at blive en del af Formland, og det ser vi frem til. For HORESTA er det oplagt at tænke dansk gastronomi ind i en ramme af dansk design. Både gastronomi og design handler om innovation og æstetik og om at skabe unikke oplevelser. Desuden er både dansk design og dansk gastronomi internationalt anerkendte, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør for Horesta.

Fagkonkurrencerne blev senest afholdt på Foodexpo i MCH Messecenter Herning, og her skal konkurrencerne fortsat afholdes i lige år.

- I MCH har vi gennem mange år haft et tæt samarbejde med Horesta, og derfor glæder jeg mig over, at vores samarbejde om afholdelsen af fagkonkurrencerne nu udvides fra Foodexpo til Formland. Hotel-, restaurant- og cafébranchen er allerede stærkt repræsenteret på besøgssiden på Formland, ligesom flere af vores udstillere er tilknyttet disse brancher, og derfor glæder vi os meget til også at kunne byde gastronomiens stjerner velkommen på design- og interiørmessen, siger Henriette Træholt, projektchef i MCH Messecenter Herning.

Fagkonkurrencerne kan opleves i Hal E på Formland Spring 31. januar-3. februar 2019 i MCH Messecenter Herning.