01-10-2019  - MCH Presse

Aarhusiansk virksomhed vinder nystiftet bæredygtighedspris

Aarhusiansk virksomhed vinder nystiftet bæredygtighedspris

Formand for ingeniørforeningen IDA Thomas Damkjær Petersen (th.) overrakte bæredygtighedsprisen til Søren Bødker, CEO og Co-Founder i VisBlue og kollegaen Katharina Ejlskov Laursen (mf.). Her ses de sammen med administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen (tv.). Foto: MCH/Lars Møller.

VisBlue er netop blevet udpeget som vinder af ’hi Sustainable Development Award 2019’ for sin indsats for en bæredygtig omstilling af industrien. Prisen blev uddelt på hi-messens åbningsdag tirsdag 1. oktober.

VisBlue er tirsdag blevet hædret for sit bæredygtige bidrag til industrien med hi Tech & Industry Scandinavia’s nystiftede pris ’hi Sustainable Development Award 2019’. Den nye pris tager afsæt i FN's 17 verdensmål, der sætter retningen for en mere bæredygtig udvikling for såvel mennesker og dyr som miljø og klima. Formand for ingeniørforeningen IDA Thomas Damkjær Petersen overrakte prisen til Søren Bødker, CEO og Co-Founder i VisBlue, der indtog scenen sammen sin kollega Katharina Ejlskov Laursen, Marketing & Communications Manager i VisBlue.

- Det er en stor ære at stå her i dag og vinde den her pris. Det er ikke kun mig, men selvfølgelig hele holdet, der har den grønne omstilling som DNA og forsøger at leve op til det hver eneste dag. Og jeg håber, at I alle sammen vil hjælpe med at føre de her mål ud i verden. Tak for det, sagde Søren Bødker til overrækkelsen.

Den aarhusianske virksomhed med adresse på Bautavej 1A er blevet udpeget af en ekspertjury og modtager prisen for udviklingen af en batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskydende strøm fra vedvarende energikilder og frigive den igen efter behov. VisBlue’s såkaldte redox flow-batteri sikrer en stabil adgang til den strøm, der genereres fra vedvarende energikilder, og virksomheden er ifølge juryen således med til at sikre en bedre adgang til og udnyttelse af bæredygtig og pålidelig strøm.

Temperaturspænd og lang levetid
I modsætning til gængse batterityper, hvor energien gemmes i et solidt materiale, lagrer VisBlue strømmen i en væske, hovedsageligt bestående af vand. Dermed kan batteriet hverken brænde eller eksplodere, hvilket gør det sikkert at placere batteriet i tæt befolkede og bebyggede områder.

Batteriet kan samtidig operere i et stort temperaturspænd, hvilket giver fleksibilitet i forhold til installationer verden over. Desuden er batteriets levetid væsentlig længere end andre batterityper – nemlig minimum 20 år. VisBlue’s teknologi bidrager dermed til at fjerne en væsentlig barriere for udbredelsen og anvendelsen af vedvarende energi, både i Danmark og resten af verden.

Derudover kan batterierne være med til at udbygge decentral energiforsyning baseret på rene energikilder i lande, der ikke i forvejen har en central energi-infrastruktur, som f.eks. fjernvarmeværker. VisBlue bidrager desuden til ansvarligt forbrug og produktion ved at genanvende og forsvarligt håndtere affaldet fra batterierne, hvoraf 99 procent kan genbruges.

Særligt udvalgt
Et andet østjysk tiltag var også blandt de fem finalister, som ekspertjuryen havde udvalgt blandt rækken af produkter, løsninger og services, der blev indstillet til den nye pris. Det drejer sig om virksomheden R&D Engineering, der holder til i Hinnerup og står bag et nyt koncept og en ny fabrik, der skal producere et økologisk græsprotein, som på sigt kan erstatte den klimatunge import af soja.

Foruden de to østjyske tiltag var Chr. Hansen, InnospeXion og Bio-Circle Surface også med i opløbet til at modtage den prestigefyldte bæredygtighedspris.

Hi Sustainable Development Award 2019 blev overrakt i forbindelse med hi-messens åbningsdag tirsdag i MCH Messecenter Herning, der fra 1.-3. oktober samler over 700 udstillere fra industrien til tre dage med nyheder, videndeling, netværksmøder og et rekordstort aktivitetsprogram. Med prisen følger 50.000 kr.