27-11-2018  - MCH Presse

Agromek åbnet med indblik i fremtidens teknologi

Agromek åbnet med indblik i fremtidens teknologi

Efter åbningen blev Lars Løkke Rasmussen præsenteret for nogle af de mange maskiner og traktorer - her sammen med fra venstre Agromeks formand, Sten Andersen og formand for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild. Foto: Wiegaarden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen klippede tirsdag morgen snoren til 41. udgave af Agromek, der er Nordeuropas største, samlede landbrugsmesse. Messen byder på fire dage i landbrugets tegn med udstilling, innovation, videndeling og netværk i MCH Messecenter Herning.

Hele 540 udstillere, fordelt i 13 haller, stod tirsdag morgen klar til at byde de besøgende velkommen til den 41. udgave af Agromek, der åbnede med udstillerfremgang.

I forbindelse med den officielle åbning af Agromek 2018 bød Agromeks formand, Sten Andersen, velkommen og talte om Agromeks mangeårige position som branchens mødested:

- Siden 1970’erne har Agromek været et unikt mødested, og denne gang er det 41. gang, at vi samler både landmænd og agroindustrien samt de omgivende erhverv her i Herning. Agromek er stedet, hvor danske landmænd bliver opdateret på den seneste udvikling, og hvor danske udstillere viser deres produkter til både danske og udenlandske købere, sagde Sten Andersen, hvorefter han gav ordet videre til statsminister Lars Løkke Rasmussen, som foretog den officielle åbning af Agromek.

I sin åbningstale lagde Lars Løkke Rasmusen vægt på, hvordan Agromek i mere end 40 år har samlet tusindvis af mennesker fra hele verden til Nordeuropas største samlede landbrugsmesse i MCH Messecenter Herning, og samtidig udtrykte han stor glæde over, at verden har forandret sig:

- Verden har åbnet sig, markedet har åbnet sig, tusindvis af gæster fra mange forskellige lande kommer nu til Agromek for at få inspiration og indsigt i fremtidens teknologi, sagde Lars Løkke Rasmussen og tilføjede:  

- Vi lever jo ikke af at bygge mure. Vi lever af de broer, vi skaber til resten af verden, og det er Agromek også en påmindelse om. For det er jo ikke tilfældigt, at alle disse mennesker kommer hertil. De kommer her, fordi Danmark har en lang og unik og ganske enestående tradition for produktion af maskiner til landbruget, sagde Lars Løkke Rasmussen, inden han klippede den grønne snor og åbnede Agromek.

Et væld af aktiviteter
Udover de mange udstillere på messen er der på dette års Agromek 128 produktnyheder, der har fået tildelt Agromek Stars, og tirsdag blev de syv Agromek Awards uddelt. Pöttinger Scandinavia ApS, Yding Smedie A/S, Staldmæglerne A/S, VengSystem A/S, Euromaster Danmark A/S, New Holland Agriculture/CNH Industrial Danmark og Agro Intelligence løb med priserne.

Der venter de besøgende på Agromek fire dage med et væld af aktiviteter. Agromania er det nye temaområde i hal E, der byder på det nyeste indenfor teknologi, digitalisering, robotter og innovation. På Agromania vil der også blive afholdt Agromek Student Challenge, som er en international innovationskonkurrence for 45 udvalgte internationale studerende. I hal K kan besøgende opleve Agromeks helt nye biogasområde, og i hal C samles branchen indenfor entreprenør, park, vej og anlæg. Traditionen tro vil der i hal Q være kvægudstilling med bedømmelse af nogle af Danmarks bedste malkekøer og kødkvæg samt mulighed for at høre om avlsarbejdet i kvægbruget.

Agromek holdes i dagene 27.-30. november. Der er åbent hver dag fra 9.00-17.00. Onsdag er der åbent til kl. 20.00 og gratis adgang fra kl. 16.00.