29-11-2016  - Agromek

Agromek er et fantastisk udstillingsvindue

Agromek er et fantastisk udstillingsvindue

Foto: Wiegaarden.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen åbnede tirsdag Agromek 2016 i MCH Messecenter Herning.

Agromek

Agromek er landbrugsmessen, der gennem de seneste 40 år har samlet landbrugsindustrien, dens leverandører, kunder og samarbejdspartnere. Det er her, hele branchen mødes, netværk skabes, handler indgås, og inspiration og viden opstår. 

Messen finder sted hvert andet år i MCH Messecenter Herning. 

www.agromek.dk

Der var masser af roser til Agromek, da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tirsdag foretog den officielle åbning af Agromek 2016 i MCH Messecenter Herning.

- Jeg har rigtig gode minder her fra Agromek. I mine yngre dage gik jeg rundt og samlede kuglepenne og brochurer og fik rigtig trætte ben, fortalte ministeren.

Så det var en erfaren Agromek-gæst, som med meget kort varsel havde sagt ja til at åbne Agromek, da statsminister Lars Løkke Rasmussen måtte melde afbud.

- Tænk hvor stolte vi kan være over, at vi i et lille land som vores kan holde Agromek, som er en af de største messer inden for sit område. Det er et fantastisk udstillingsvindue, I som arrangører kan være stolte af, sagde Esben Lunde Larsen.

Samtidig understregede han, at Agromek ikke kun er et udstillingsvindue, men samtidig en familiebegivenhed.

- Vi har brug for at vise, hvad nutidens landbrug kan, og hvad vi kan vente af fremtidens landbrug, sagde ministeren, inden han blev mere politisk.

- Vi har hele tiden sagt, at landbrugspakken skulle ligge inden for EU-reglerne, og derfor foretager vi de nødvendige tilpasninger, men vi følger den plan, vi hele tiden har lagt. Og skulle der sidde en ordfører og drømme om at landbrugspakken skal genforhandles, så vil jeg godt sige: Glem det.

- Vi har lige fået en ny regering, hvor regeringsgrundlaget er rammerne for vores arbejde. Jeg kan kun anbefale at gå ind og læse afsnittet om miljø- og fødevareministeriets område. Der er meget godt nyt, og der ligger et godt grundlag for vores fremtidige arbejde, sagde Esben Lunde Larsen, inden han erklærede Agromek 2016 for åben.

 

40 års jubilæum

I forbindelse med den officielle åbning af Agromek benyttede Agromeks formand, Sten Andersen, muligheden for at hylde det faktum, at messen i år kan fejre 40 års jubilæum. 39 af de udstillere, der var med på den allerførste Agromek i 1975, har været med på alle Agromek-udstillinger siden, og de blev derfor kaldt op på scenen, hvor de alle fik overrakt en gave.

- Tusind tak for den trofaste opbakning I har vist Agromek. Over 40 års eksistens i denne branche er jo i sig selv imponerende og absolut ikke nogen selvfølge. Her vil jeg nøjes med at fremhæve, at I er eksempler på den støtte, som har været medvirkende til, at Agromek har opnået en position som Nordeuropas største landbrugsmesse, sagde Sten Andersen.

Agromek 2016 byder på 13 haller med 536 udstillere og 247 godkendte produktnyheder.