24-11-2022  - MCH Presse

Agromek præsenterer omfattende aktivitetsprogram

Agromek præsenterer omfattende aktivitetsprogram

Agromek 2022 byder på et overflødighedshorn af aktiviteter. Foto: MCH/Lars Møller.

Spændvidden er stor, når Nordeuropas største landbrugsmesse, Agromek, blænder op for et alsidigt aktivitetsprogram, der tydeligt demonstrerer messens bredde. De flere end 530 udstillere flankeres således af en lang række oplæg, debatter og udstillinger, når det hele går løs i MCH Messecenter Herning tirsdag 29. november til fredag 2. december 2022.

To konferencescener med fokus på henholdsvis biogas og fremtidens innovative løsninger medvirker til at gøre årets udgave af Agromek til en ekstraordinært levende og aktivitetsmættet messe. Det samme gælder Vikings kvægudstilling og aftenåbent onsdag, der frem til klokken 20.00 byder på et både lærerigt og underholdende program.

Blandt indslagene sidst på dagen onsdag hører to arrangementer præsenteret af Bæredygtig Herning - først gælder det paneldebatten 'Fremtidens landbrug og intelligent arealanvendelse' med Søren Møller fra Collective Impact, Hans Roust Thysen fra SEGES Innovation og Karsten Willumsen fra Kjargaarden. Om debatten forklarer Relations Manager i Bæredygtig Herning Morten Rønde Rasmussen:

- Vi er nødt til at gentænke den måde, vi anvender vores areal på. Faktisk skal vi bruge 1,4 gange Danmark, hvis vi skal indfri alle de interesser, der er til vores arealer. Vi vil have fødevareproduktion, biodiversitet, drikkevand af høj kvalitet, rekreative områder og energianlæg. Det kræver alt sammen plads, og hvordan får vi det til at gå op? Det er en højaktuel debat, som i dén grad kalder på nuanceringer og løsninger.

Derefter gælder det 'FireSide Talk med Rasmus Willig' - en uformel samtale med forpersonen for andelsbevægelsen Andelsgaarde.

- Andelsgaarde repræsenterer en anden tilgang til det at dyrke landbrug end den konventionelle - en plantebaseret tilgang med fokus på økologi og bæredygtighed, og projektet er meget interessant. Samtidig er det ikke nødvendigvis et facit - det handler ikke om rigtigt og forkert, men om at vi tør udfordre vores egne gængse tilgange for at finde de nødvendige løsninger, fastslår Morten Rønde Rasmussen.

Kvægudstilling og showmanship
Traditionen tro indfinder også VikingDanmark sig på Agromek - foreningen, der er ejet af danske kvægbrugere, fylder en hel hal ud med både stand og kvægudstilling.

- Vi har haft stort fokus på at skabe en hyggelig og imødekommende stand, hvor man både kan se vores mange produkter og få kvalificeret rådgivning herom. Vi stiller med køer af forskellige racer for i praksis at kunne vise, hvad den genetik, vi sælger, resulterer i - det er vigtigt i forhold til såvel vores danske medlemmer som vores mange udenlandske gæster. Derudover byder vi onsdag blandt andet på showmanship, hvor unge, engagerede kvæginteresserede konkurrerer i klargøring og mønstring af dyr, fortæller vicedirektør i VikingDanmark Lisbet Holm.

Ligeledes onsdag afholder foreningen malkekvægsdyrskue med cirka 150 køer, mens det torsdag og fredag gælder kødkvægsdyrskue med 225 køer fordelt på 14 forskellige racer.

En foranderlig messe i bevægelse
Og det stopper ikke her - Agromek byder i år også på prisuddelingen Agromek Stars, Agromek Science Challenge, kåringen Fremtidens Landmand og flere internationale konferencer.

Desuden præsenterer Biogasscenen et spændende program, der tirsdag og onsdag vil være internationalt rettet - onsdag eftermiddag og torsdag vil være på dansk. Indlæggene spænder her fra fokus på leverandøraftaler til pyrolyseteknologi, og derudover vil nogle af Danmarks førende eksperter torsdag debattere biogas og dens klimaprofil.

- Programmet på Agromek 2022 er fagligt stærkt og vedkommende, og vi glæder os til at se det udfolde sig. Det er vigtigt for messen, at den besidder en foranderlighed og er i bevægelse, og det gør den ikke mindst ved at tilbyde et stort og spændende program. Vi er rigtig glade for både form og indhold og ser blandt andet meget frem til onsdagens aftenåbent, lyder det fra Agromek-direktør Claus Hermansen.

Se det komplette aktivitetsprogram hér.

Agromek 2022 finder sted 29. november til 2. december i MCH Messecenter Herning. Læs mere hér.