02-12-2022  - MCH Presse

Agromek tilbage for fuld styrke

Agromek tilbage for fuld styrke

Tusindvis af besøgende gik på opdagelse blandt de mange store og små maskiner på Agromek. Foto: MCH/Lars Møller.

40.015 besøgte Nordeuropas største landbrugsmesse, Agromek, der med et rekordstort aktivitetsprogram og 542 udstillere var helt på højde med messen i 2018. Der var både glæde og stor tilfredshed at spore hele vejen rundt, da messen efter fire års fravær endelig igen udspillede sig i MCH Messecenter Herning 29. november til 2. december 2022.

Tallene taler for sig selv: 542 udstillere og 150 aktiviteter fordelt på 100.000 kvadratmeter og i alt 40.015 besøgende, herunder ti udenlandske delegationer og 3.718 gæster fra 56 lande. En i det hele taget stor international opmærksomhed eksemplificeret af besøg fra den irske vicepremierminister Leo Varadkar og både Ukraines, Hollands og Sydafrikas ambassadører i Danmark, henholdsvis Vydoinyk Mykhailo, Nienke Trooster og Fikile Magubane.

Alt sammen tydelige vidnesbyrd om, at Agromek her fire år senere ikke bare er tilbage på skinner, men er særdeles velkørende – selvsagt et faktum, der glæder messens formand, Sten Andersen.

- Efter fire dage med 40.015 besøgende fra ind- og udland, smilende udstillere, god stemning samt stor søgning til både stande og de rekordmange aktiviteter kan man som arrangør og fagmand kun være meget tilfreds. Agromek er tilbage for fuld styrke som vores fælles mødested og samlingspunkt. Det er noget særligt og noget, vi alle kan være stolte af, siger Sten Andersen, formand for Agromek og næstformand i Dansk Agroindustri, der samtidig udtrykker stor taknemmelighed:

- Der skal lyde en stor tak til de mange, der har ydet en stor indsats for Agromek – til alle udstillere og samarbejdspartnere for at have skabt en imponerende messe, der igennem fire dage har inspireret de besøgende og gjort dem klogere på fremtiden. Sidst men absolut ikke mindst: Også en kæmpe tak til de mange besøgende. Alles opbakning er afgørende for et stærkt og samlet Agromek.

Udstiller: Totalt overvældende
Blandt Agromeks mange udstillere hersker en stor loyalitet, og mange har deltaget i messen i årevis. Men der kommer også nye til, og det gælder eksempelvis TBS Maskinpower, der i år deltog for første gang. Virksomheden dyrker den nære kundekontakt og har derfor nydt at møde så mange mennesker.

- Stemningen på messen har været god og positiv, virkelig mange har besøgt vores stand, og i forhold til antallet af besøgende og de gode dialoger er vi meget, meget tilfredse. Det personlige møde er med til at skabe god kontakt mellem vores personale og kunderne, og vi er sikre på, at relationer gør en forskel i forhold til kunders lyst til at vælge os som service- og samhandelspartner, lyder det fra administrerende direktør i TBS Maskinpower Jan Garder.

Samme filosofi deles af SteerGuide, der også mildest talt er tilfreds med udbyttet af årets messe.

- Interessen har været totalt overvældende, og vi kan nærmest ikke få armene ned. Næste års omsætning er næsten tikket ind alene her på messen med nye ordrer og leads. Vi har allerede fundet forhandlere i Tyskland og Irland – det er helt vildt. Agromek giver mulighed for, at vi helt fysisk kan vise vores produkter frem, og man må sige, at messen er et virkelig godt udstillingsvindue, konstaterer SteerGuide-ejer Jeppe Frølund Jensen.

Stor synergieffekt
Er der noget, Agromek søger at kultivere, er det gode dialoger på kryds og tværs i branchen. Dialoger, der styrker netværk, fører til handler og binder branchen sammen. Den oplevelse deler den garvede Agromek-udstiller Big Dutchman, der netop ser store fordele i, at messen er så altomfavnende, som det er tilfældet.

- Agromek er vores udstillingsvindue til de danske, skandinaviske og nordeuropæiske kunder. Det er vigtigt for os at være her, fordi messen giver os mulighed for at møde kunder og konkolleger på en anden måde. Vi har fået rigtig mange besøgende, en masse kontakter og mange kundeemner. Agromek er et fantastisk arrangement, og der er en stor synergieffekt, når vi samles så mange fra samme branche, fastslår salgschef i Big Dutchman Thomas Særkjær.

Fokus på fremtidens løsninger
Agromeks rekordstore aktivitetsprogram var et tilløbsstykke, der bød på et væld af indlæg, debatter og konferencer og samlet set klædte de besøgende på med ny viden inden for en stribe relevante emner.

Fremtidens Dage-scenen var samlingsstedet for morgendagens idéer, der blandt meget andet beskæftigede sig med robotter og grøn omstilling, og på biogasscenen blev de fremmødte klogere på, hvorfor den højaktuelle biogas netop nu er inde i så rivende en udvikling.

Derudover diskede VikingDanmark op med foreningens traditionelle kvægudstilling med tilhørende kåringer, og så dannede Agromek også rammen om en række konkurrencer – eksempelvis den prestigefyldte prisuddeling ’Agromek Stars’, ’Agromek Science Challenge’, ’FremtidensLandmand’ og Dansk Maskinhandlerforenings kåring af ’Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker’.

Agromek 2022 fandt sted i MCH Messecenter Herning 29. november til 2. december. Næste Agromek løber af stablen 26. -29. november 2024. Læs mere om messen hér.


Se flere billeder