28-04-2017  - MCH PRESSE

Alle roller er besat til jubilæumsmusical

Alle roller er besat til jubilæumsmusical

Kim Brandt, som har medvirket i 14 MCH-produktioner, skal spille monsieur Thenardier, og hans hustru spilles af Lone Rødbroe. Foto: MCH/Mingo Photo.

Efter en række auditions er rollebesætningen nu på plads til jubilæumsforestillingen Les Misérables i MCH Herning Kongrescenter.

HOVEDROLLER

 • Jean Valjean: Jesper Lundgaard
 • Javert: Jesper Sindberg
 • Fantine: Mariann Mikkelsen
 • Cosette: Anne-Sophie Jansfort
 • Marius: Kristoffer Sass
 • Eponine: Linda Olofsson
 • Madame Thenardier: Lone Rødbroe
 • Monsieur Thenardier: Kim Brandt
 • Enjolras: Mathias Myrthue Justesen

 

BØRNEROLLER

 • Gavroche: Bertil Kusk, Pelle Vium
 • Lille Cosette: Carla Kastrup, Silje Nørgaard Simonsen
 • Lille Eponine: Bjørg Møller Abildtrup Johansen, Signe Juul Nielsen

MCH Herning Kongrescenter har nu sat navne på alle roller til musicalen Les Misérables, som spiller i september og oktober og markerer 25 år med egenproducerede musicals i kongrescentret. Cirka 100 aspiranter har i løbet af foråret været til audition til de forskellige roller i musicalen.

- Vi er meget begejstrede over castet til Les Misérables. Både hovedroller og ensemble har et meget højt niveau sangmæssigt og dramatisk, og samspillet mellem dem bliver rigtig godt. Der er god kemi og en fælles vilje til at skabe en musical, der er et jubilæum værdigt. Så publikum kan godt begynde at glæde sig, siger Stina Tang Frandsen, projektleder på MCH Musicals.
 

Populære gensyn
Som tidligere offentliggjort spiller musicalstjernen Jesper Lundgaard hovedrollen som straffefangen Jean Valjean. Han har stor erfaring med rollen, som han også spillede i MCH Herning Kongrescenter i 1999, og som han nu skal spille for femte gang.

Jesper Sindberg, som spillede Shrek i musicalen af samme navn i efteråret 2016, skal spille politiinspektør Javert. Her kan han måske trække på sin erfaring fra sit civile arbejde som politimand. Fantine spilles af Mariann Mikkelsen, og hendes datter Cosette spilles af Anne-Sophie Jansfort, som sidste år spillede den kvindelige hovedrolle Fiona i SHREK.

Kristoffer Sass, som tidligere har spillet hovedrollen Jim Hawkins i musicalen "Skatteøen", skal spille den unge student Marius, og i rollen som Eponine kan man opleve svenske Linda Olofsson, som synger flydende dansk. Det bliver også til et godt gensyn med Kim Brandt, som spillede den lavstammede grev Farquaad i Shrek, og som har medvirket i hele 14 MCH-produktioner. I Les Misérables spiller han den ucharmerende Monsieur Thenardier.

I børnerollerne kan man blandt andet genopleve et par sangere, der tidligere har medvirket i MCH-musicals, nemlig Carla Kastrup og Silje Nørgaard Simonsen, som begge spillede lille Fiona i Shrek og nu skal spille lille Cosette.

Alle skuespillere er godkendt til rollerne af Cameron Mackintosh LTD, London, som har rettighederne til musicalen. Og det er en forudsætning for at få lov til at opføre Les Misérables, som er en verdenssucces: 65 millioner mennesker i 43 lande har indtil videre set musicalen, som bygger på romanklassikeren af den franske forfatter Victor Hugo.

Ud over hovedrolleindehaverne, er alle øvrige medvirkende til musicalen også fundet. Et stort ensemble på 31 mand skal synge og danse i næsten tre timer i rollerne som blandt andet studenterdrenge, prostituerede, folkemængde, soldater osv.
 

Drejescene skal intensivere oplevelsen
Til Les Misérables benytter MCH en stor drejescene for at skabe flow i forestillingen og undgå sceneskift. Scenen, som lånes af Det Kongelige Teater, kommer til at gå to meter ud over orkestergraven og skaber dermed en intens oplevelse for publikum.

- Drejescenen, som er 12 meter i diameter, bliver en del af scenografien. For eksempel skal barrikaderne i Paris' gader kunne dreje rundt, fortæller scenograf Per Steenberg.

Les Misérables kan opleves i MCH Herning Kongrescenter fra den 13. september til den 14. oktober 2017. Billetter kan købes via mch.dk.

 

Se mere her