21-06-2019  - MCH Presse

André Rieu fortryllede Jyske Bank Boxen med flot og folkeligt show

André Rieu fortryllede Jyske Bank Boxen med flot og folkeligt show

Den verdenskendte André Rieu spillede fredag aften koncert i Jyske Bank Boxen. Foto: MCH/Tony Brøchner

Stjerneviolinisten André Rieu leverede et medrivende og yderst underholdende show, da han for syvende gang gæstede Jyske Bank Boxen med sit 60-mand store Johann Strauss-orkester.

Hele følelsesregistret blev aktiveret under verdensberømte André Rieus koncert fredag aften i Jyske Bank Boxen. Med et musikalsk komponeret arrangement, der spændte fra klassiske valse over oplivende musicals og storslået operaer til kendte rock- og popnumre, fik den hollandske violinist samtlige 8.000 publikummer inddraget i sit show.

Allerede før orkestret havde indtaget scenen, var publikum oppe af stolene og klappede i takt, da musikerne iklædt kjole og hvidt entrerede Jyske Bank Boxen fra siderne af salen og gik langs sæderækkerne op mod scenen. Kjolerne var som taget ud af Walt Disney-klassikeren 'Askepot': smukke, pompøse og farverige.

De tre ord var dækkende for hele aftenen i Herning, der fra start til slut bød på en musikoplevelse ud over det sædvanlige. Alt blev leveret med en udpræget musikalitet og taktfast præcision krydret med vittige indspark fra stjerneviolinisten.

- Det er i aften et år siden, vi var i Herning sidst. I løbet af året har vi givet omkring 100 koncerter rundt om i verden, og efter hver koncert udfører jeg samme ritual: Når jeg kommer til mit hotelværelse, hopper jeg i min pyjamas, lægger mig i sengen, trækker dynen over mig, lukker øjnene og tænker på... Herning! Jeg tænker altid på Herning, lød det fra André Rieu til stor begejstring for publikum.

- I aften er vi her så omsider - i Herning sammen med det bedste publikum i hele verden!

Store snebyger
Om der nu også virkelig var tale om det bedste publikum i verden, besluttede violinisten sig for at teste. Ind bragte han tre sanglærere, som han kaldte dem, og sammen med orkestret ledte de publikum igennem den italienske sang "Volare", der på dansk går "Vi har det, åh-åh, så dejligt, åh-åh-åh". Snart efter stemmede hele multiarenaen i og skrålede med på "åh-åh".

- Dette er en aften fuld af musik, og jeg er glad for, I vil være her sammen med os. Jeg siger "sammen med os", for det er det smukke ved musik; det bringer folk sammen, sagde André Rieu.

Og det viste hollænderen atter denne aften. Publikum var en del af hele showet og skulle eksempelvis gætte hollandske specialiteter, synge med på flere kendte værker og fuldende sange med tilråb. De forreste publikummer var desuden så inddraget i showet, at de blev badet i konfettiregn til ganske stor fornøjelse for resten af salen, som kunne følge med på storskærmene, mens både hår og tøj blev fuldstændig dækket af hvide flager.

Bobler, brand og blinkende stjerner
Humoren var gennemgående for hele showet, som indeholdt adskillige gimmicks - blandt andet blev der poppet champagneflasker og bundet boblevand på scenen, ligesom røgen stod op fra et instrument, da André Rieu bad en af sine musikere sætte tempoet op.

Hastigheden blev dog også ad flere omgange skruet helt ned til medrivende sange som "Hallelujah" og "You Raise Me Up", der blev leveret med så stor passion og lidenskab, at hårene rejste sig. Multiarenaen blev tillige omdannet til en funklende stjernehimmel under "I Can't Help Falling In Love With You", hvor publikum i mørket tændte små blinkende lamper, som var blev udleveret ved indgangen.

André Rieus historie og karriere er uden sidestykke, og det beviste han endnu en gang i Herning. Her spredte stjerneviolinisten igen en festlig, folkelig og fortryllende stemning i Jyske Bank Boxen, der både svajede, dansede, klappede og hoppede i takt igennem det næsten tre timer lange show.


Se flere billeder