19-09-2023  - MCH Presse

André Rieu gæster Jyske Bank Boxen for 10. gang

André Rieu gæster Jyske Bank Boxen for 10. gang

Sådan så det ud, da André Rieu senest gæstede Jyske Bank Boxen - det var i juni 2023. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Den hollandske stjerneviolinist André Rieu og hans 60 personer store Johann Strauss Orchestra vender tilbage til Jyske Bank Boxen i Herning 12. juni 2024.

Der venter publikum en festlig oplevelse for livet, når valsekongen André Rieu for 10. gang fremfører et sandt festfyrværkeri af en koncert i Jyske Bank Boxen. En koncert spækket med følelser, romantik og sjælfulde melodier såvel som overraskelser, humoristiske indslag og solister i absolut topklasse.

I 35 år har den hollandske musiker og hans orkester, det største private orkester i verden, turneret kloden rundt og forkælet flere end 500.000 publikummer om året med deres farverige forestillinger. Helhedsoplevelser, som ikke bare byder på mesterlig musik, men også kostumer, dans og spektakulære scenografier, der tilsammen skaber et unikt univers.

En særlig gæst
Når André Rieu igen indtager scenen i Hernings multiarena, bliver det med hans unikke Stradivarius-violin fra 1667 på armen og det sædvanlige glimt i øjet - og i vente er utvivlsomt en fejende flot forestilling. Selv udtaler Rieu:

- Mit vidunderlige orkester og jeg glæder os allerede til at vende tilbage til Danmark. Musik kan bygge bro mellem kulturer og bringe mennesker sammen, og jeg er begejstret for at være tilbage og dele glæden ved musik med vores danske publikum igen.

En særlig gæst på denne turné er 15-årige Emma Kok, der allerede har imponeret millioner af mennesker rundt om i verden og gået viralt med sin version af sangen "Voilà" ved André Rieus Maastricht-koncerter i 2023.

Populær og prisvindende
73-årige André Rieu har spillet violin, siden han var fem år, og er kendt for at gøre klassisk musik folkelig og for at spille populærmusik i klassiske klæder. Han hører til de mest prisvindende musikere i nyere tid - belønnet for sin evne til at kombinere verdensberømte, romantiske og sjælfulde melodier med humoristiske indslag og opfindsomme overraskelser. Og ligeledes berømt for genremæssigt at favne både valse, musical-temaer, kendte soundtracks, klassiske værker, popsange og folkemusik med mere.

Han har solgt over 40 millioner CD'er og DVD'er, haft flere end 30 #1-hits og fået flere end 500 platinalbums. André Rieu er en ægte 'Maestro of the Masses', som avisen New York Times engang døbte ham, og i Danmark har maestroen også en trofast fanskare. Da André Rieu senest optrådte i Jyske Bank Boxen (i juni 2023), var det således traditionen tro til stående klapsalver.

André Rieus far var dirigent i Maastricht Symfoniorkester, og æblet falder ikke langt fra stammen, for udover at være talentfuld og højtuddannet violinist fra konservatorierne i Liège, Maastricht og Bruxelles har hans fascination af orkestermusik fra barnsben været så stor, at han i 1987 stiftede Johann Strauss Orchestra. Et orkester, der oprindeligt talte 12 medlemmer, men nu om dage udgøres af 60 musikere.

Billetsalget til André Rieu-koncerten i Jyske Bank Boxen 12. juni 2024 starter fredag 22. september klokken 10 lige hér.