22-06-2018  - MCH Presse

André Rieu skabte magisk stemning i Jyske Bank Boxen

André Rieu skabte magisk stemning i Jyske Bank Boxen

André Rieu indtog fredag aften scenen i Jyske Bank Boxen sammen med sit store Johann Strauss Orkester. Foto: MCH/Tony Brøchner

Den verdensberømte André Rieu vendte fredag aften tilbage til Herning og tryllebandt 8.500 publikummer i Jyske Bank Boxen, hvilket var flere end nogensinde før.

Den hollandske violinist André Rieu har siden 1994 udlevet sin drøm, hvor han har rejst verden rundt med sit eget orkester og er blevet internationalt hyldet som ’The King of Waltz’. Også i år på sin verdensturné har André Rieu formået at samle tusindvis af fans til sine koncerter, og det var også tilfældet fredag aften, hvor han lagde vejen forbi Herning for sjette gang. Med 8.500 gæster tiltrak den populære superviolinist flere publikummer til sin koncert i Jyske Bank Boxen end nogensinde før, og der var ingen tvivl om, at det var et glædeligt gensyn med André Rieu på dansk grund.

Den festlige aften var allerede inden koncerten i fuld gang, da op mod 1.500 gæster var mødt op på et af de fem spisesteder ved Jyske Bank Boxen for at nyde en middag inden André Rieu og hans store Johann Strauss Orkester gik på scenen i Jyske Bank Boxen kl. 20.00. De næste timer tryllebandt valsekongen de rekordmange publikummer med en farverig, musikalsk og ikke mindst humoristisk oplevelse.

Et fortryllende show

Med en karriere der spænder over mere end 30 år og med verdens største private orkester i ryggen, er den hollandske violinist ikke blot en populær herre, men også en førsteklasses entertainer, der ved, hvordan et storslået, romantisk og vittigt sceneshow skal leveres. Fredag aften var ingen undtagelse, og udover sine klassiske valse var der både stykker fra musicals, operaer, verdensmusik, pop og meget mere i det pompøse og yderst underholdende show, der også bød på flotte og farverige kostumer samt et væld af humoristiske detaljer i aftenens løb.

Med sig på scenen havde den verdensberømte musiker selvfølgelig også sin violin – en Stradivarius fra 1732. Med dette instrument, som kan betegnes som et kunstværk i sig selv, viste André Rieu endnu en gang, at musik hverken kender grænser eller alder.

En historie uden sammenligning

André Rieus historie er uden sammenligning, og han har besøgt det meste af verden med sit orkester. I alt har han fortryllet 10 millioner mennesker i 36 lande på seks kontinenter lige fra Australien og Brasilien til USA og Sydafrika. The “Maestro for the Masses” (Wall Street Journal) har solgt flere end 40 millioner CD’er og DVD’er, har toppet hitlisterne mere end 30 gange, modtaget flere end 500 platinplader og tre Brit-Awards for “Album of the year”. Hans albums topper ofte de engelske hitlister, og hans videoer har over en 1 milliard visninger på YouTube, mens han selv har 3,1 millioner følgere på Facebook.


Se flere billeder