07-05-2019  - MCH Presse

Andreas Mogensen åbnede EOT – Electronics of Tomorrow

Andreas Mogensen åbnede EOT – Electronics of Tomorrow

De tre åbningstalere til EOT 2019 besøgte CenSecs innovationsområde. Set fra venstre står business development manager i CenSec Charlotte Lynge Dalqvist, formand for Professionel Elektronik Flemming Jensen, astronaut Andreas Mogensen og administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Tirsdag åbnede astronaut Andreas Mogensen anden udgave af elektronik- og teknologibranchens nye mødested EOT - Electronics of Tomorrow. Fagmessen finder sted 7.-9. maj i MCH Messecenter Herning og byder på hele 40 konferencer, et omfattende aktivitetsprogram og 118 udstillere, der fremviser det nyeste af det nye indenfor elektronik og teknologi.

Fakta om EOT

  • EOT - Electronics of Tomorrow arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med den danske elektronik- og teknologibranche, Ingeniørforeningen, IDA, Professionel Elektronik og DI Digital.
  • EOT byder på udstillere indenfor elektronik- og teknologibranchen og binder mennesker, brancher, vidensdeling, netværk og forretning tæt sammen for at inspirere til nye løsninger og udviklingspotentialer.
  • Til EOT kan besøgende deltage i workshops, eksempelvis i EOT's nye område kaldet MakerChain, hvor opfindere viser, hvordan skæve idéer, der udvikles på tværs af brancher og uddannelsesretninger, bliver til salgbare elektronik- og teknologiprodukter.
  • EOT byder på en pitching-konkurrence for startups den 8.-9. maj, hvor startup-virksomheder dyster om en præmie på 50.000 kroner ved at pitche deres forretningsidéer foran et højt kvalificeret dommerpanel. Onsdag 8. maj fra kl. 11.00 afholdes to indledende heats, hvor hver deltager får tre minutter til at præsentere sin idé. De tre bedste fra hvert heat går videre til finalerunden, som finder sted torsdag 9. maj kl. 12.00-13.00 ved startup-scenen.
  • EOT afholdes 7.-9. maj 2019 i MCH Messecenter Herning. Det er anden gang, at messen finder sted.
  • Få mere information på www.eot.dk, hvor interesserede også kan printe en fribillet og få gratis adgang til alle konferencer.

Med messens særlige fokus på "Space, Defence & Security" stod astronaut og den første dansker i rummet, Andreas Mogensen, tirsdag morgen for den officielle åbning af EOT - Electronics of Tomorrow, som finder sted i dagene 7.-9. maj i MCH Messecenter Herning. Ved messens åbning stod 118 udstillere fra elektronik- og teknologibranchen parate til at byde de besøgende velkommen til tre dage i innovationens tegn.

EOT bygger bro mellem unge og erhvervslivet
Til åbningen af EOT holdt både administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, formand for brancheforeningen Professionel Elektronik Flemming Jensen og Andreas Mogensen tale. I sin tale lagde Georg Sørensen vægt på vigtigheden i det personlige møde.

- EOT er mødestedet for alle med en stærk passion for industriel elektronik. I MCH er vores passion det personlige, og vi sætter en ære i at skabe rammerne for den unikke oplevelse og for mødet mellem mennesker, uanset om motivet for besøget er fagligt, forretning, fritid eller fornøjelse. Og i vores stadig mere digitale verden øges behovet for det personlige møde, sagde Georg Sørensen, hvorefter han takkede branchen for opbakningen og roste initiativerne, der bygger bro mellem unge og erhvervslivet.

Flemming Jensen fortalte i sin tale, at målet med EOT er at bringe mennesker sammen for at inspirere til nye løsninger og udviklingspotentialer i branchen gennem vidensdeling, netværk, udstilling, forretning, aktiviteter og konferencer.

- Konferenceprogrammet er et andet vigtigt element i EOT-konceptet. Vi har igen i år bestræbt os på at finde et godt mix af gode danske og udenlandske talere, der kan komme med, hvad der sker indenfor en lang række områder, der rører sig på elektronikfronten, sagde Flemming Jensen og benyttede samtidig lejligheden til at takke messens udstillere, udviklingsgruppen og konferencegruppen.

Andreas Mogensen fremhæver vækstpotentialet
I sin åbningstale fortalte Andreas Mogensen om det vækstpotentiale, der er indenfor rumindustrien i Danmark takket være branchen.

- Der er kæmpe vækst indenfor rumfartsområdet. Her i Danmark ser vi en vækst på omkring 16 procent. I 2016 var der en omsætning på godt og vel 4,4 milliarder kroner, og vi forventer, at i 2022 så vil omsætningen indenfor rumfartsområdet være på omkring syv milliarder kroner her i landet. Der er en rigtig, rigtig spændende udvikling indenfor rumfartsområdet takket være den udvikling, der sker i elektronik- og teknologibranchen, sagde Andreas Mogensen, hvorefter han erklærede EOT for åben.

De besøgende kan få en hands-on-oplevelse med fremtidens teknologi i et 200 kvadratmeter stort innovationsområde, hvor udstillere fra rum-, forsvars- og sikkerhedsindustrien fremviser konkrete produkter, som er i pipelinen. Innovationsområdet er designet til at sætte nye tanker i gang, og under hele messen vil produktspecialister pitche højinnovative produkter fra en scene.

Udover at åbne messen, holdt Andreas Mogensen et oplæg om den teknologiske udvikling i rummet, og astronauten er langt fra den eneste oplægsholder til EOT. Der er hele 74 faglige aktiviteter fordelt på de tre EOT-dage, herunder 40 konferencer, som er fordelt i de seks konferencespor Internet of things, Startups & funding, Wireless & cloud, Business, Security og Tech.

EOT - Electronics of Tomorrow finder sted i dagene 7.-9. maj i MCH Messecenter Herning.