25-02-2017  - MCH Presse

Anja vinder Dansk Melodi Grand Prix

Anja vinder Dansk Melodi Grand Prix

Anja vandt Melodi Grand Prix i Jyske Bank Boxen med sangen Where I Am. Foto: Pressefoto/DR.

Jyske Bank Boxen dannede lørdag rammen om et storslået show. Med Annette Heick og Johannes Nymark i spidsen fik Danmark fundet dette års Melodi Grand Prix-hit.

Dansk-australske Anja Nissen skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Ukraine til maj. Det blev afgjort lørdag ved et imponerende show i Jyske Bank Boxen. Her tog sangerinden Danmark med storm med balladen ”Where I Am”.

- Tusind, tusind tak, Danmark. Jeg vil arbejdet så hårdt. Det er min drøm det her. Jeg er så stolt over, at jeg skal repræsentere Danmark, sagde den stærkt berørte sangerinde fra scenen umiddelbart efter afgørelsen.

Anja Nissens sang fik overbevisende 64 procent af stemmerne, mens andenpladsindehaveren, Ida Una, fik 26 procent og Johanna Beijbom, som fik 3. pladsen, fik 10 procent.

60 års Melodi Grand Prix blev hyldet
Lørdagens Melodi Grand Prix-fest i Jyske Bank Boxen markerede 60-året for det første Melodi Grand Prix på DR. Det blev fejret i showet, hvor værterne Annette Heick og Johannes Nymark ved hjælp af en medley gav et tilbageblik på masser af gamle, elskede hits som 'Danse i måneskin', 'Vi danser rock og rul', 'Vi maler byen rød' og 'Tænder på dig'. Desuden satte Brødrene Olsen et smukt punktum på den musikalske kavalkade ved at opføre vindersangen fra år 2000 - 'Smuk som et stjerneskud'.

Anja skal bringe Danmark i finalen
Det er ikke første gang, dansk-australske Anja Nissen bliver anerkendt for sin store stemme. I 2014 løb hun med sejren i den australske udgave af talentprogrammet The Voice, og hun har også allerede haft æren af at optræde for Kronprinsesse Mary. Anja Nissens forældre er danske, og hun er født og opvokset i Sydney, Australien.

Til maj gælder det så Eurovision Song Contest, hvor Anja igen skal synge 'Where I Am', som hun selv har skrevet sammen med Angel Tupai og Michael D'Arcy. Semifinalen ved Eurovision Song Contest 2017 foregår torsdag den 11. maj, og får Anja stemmer nok til at bringe Danmark videre til finalen, er hun med i finalen lørdag den 13. maj.


Se flere billeder