29-01-2016  - MCH Presse

Art Herning åbnet med manér

Art Herning åbnet med manér

Den 19. udgave af Art Herning åbnede fredag i MCH Herning Kongrescenter. Foto: Tony Brøchner

- Nyd kunsten, for af det bedste kan man aldrig få for meget, lød det opfordrende fra Finn Poulsen, da han fredag erklærede kunstmessen Art Herning i MCH Herning Kongrescenter for åben.

Fakta:

  • Art Herning afholdes for 19. gang
  • Tid: 29.-31. januar
  • Sted: MCH Herning Kongrescenter
  • Åbninstid: kl. 11-17
  • 41 udstillere
  • Læs mere på artherning.dk

Den 19. udgave af Art Herning åbnede fredag i MCH Herning Kongrescenter, og der var talstærkt fremmøde ved åbningen, hvor Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S bød velkommen:

- Glæd jer til en udsolgt messe, hvor 41 af landets dygtigste gallerier har taget deres bedste værker med. Værker, som de har udvalgt specielt til jer, der sætter pris på god kunst og søger en inspiration og glæde, som kunst giver til sjæl og sind, sagde Georg Sørensen, og fortsatte:

- Tak fordi I kommer, og når jeg ser på de mange gengangere fra tidligere, kan jeg glæde mig over at Art Herning er turen og tiden værd. 

MCH direktøren takkede udstillerne for den massive opbakning, og arrangørerne for en unik evne til konstant udvikling af messen. 

- Vi sætter stor pris på den omhu og det arbejde, I ligger for dagen for at skabe en oplevelse for gæsterne. Art Herning er skabt i samarbejde. Kunst er jeres hverdag – men takket være jeres input gør vi sammen Art Herning til festdage, lød det fra Georg Sørensen, der rettede en stor og personlig tak til arrangøren Dansk Galleri Sammenslutning personificeret ved messeudvalget Gitte Johannsen, Henrik Kampmann, Tom Kristoffersen og Jørgen Østergaard. 

- Udover I skal passe jeres hverdag, så er vi dybt taknemmelige for den tid og det engagement, I lægger for dagen, for at Art Herning bliver en oplevelse og stedet, hvor man mødes omkring kvalitetskunst og kunstnere. I er ildsjæle, der brænder for det, I tror på. I skal have tak for, at I udfordrer os og aldrig er tilfredse med status quo. Derfor er Art Herning præcis det, den er i dag. 

Åbningstaleren var Finn Poulsen, kunstelsker, formand for Carl Henning Pedersen & Else Alfelts museum og direktør for Bestseller. Georg Sørensen introducerede Finn Poulsen som en person, der er ramt af en bacille, som man gerne vil smittes af, nemlig kærlighed til kunsten. Og som en mand, der kunne fortælle om, hvad kunsten betyder og bidrager til i en ellers travl og spændende hverdag. Den introduktion holdt stik. 

- Det kan være svært at komme op om vinteren, men når jeg går ned ad trappen og ser min fire oliemalerier, der hænger med 5,5 cm mellemrum, så værdsætter jeg livet, sådan indledte Finn Poulsen sin åbningstale, hvor han fortalte om maleriernes historie, at være fan af den afdøde kunstner, at være ven med hans bror og at lave udstillinger med hans børn. Alt sammen med en smittende kærlighed til malerierne og til kunsten generelt. Åbningstalen rummede både løftede pegefingre og opfordringer:

- Jeg afskyr smagsdommere. Lad være med at lytte til dem. Kun dig og dig alene er dommeren. Køb aldrig efter andres råd. Følg dig selv. 

Og skulle der være nogen, der spørger Finn Poulsen til råds, om det er en god investering at købe en bestemt kunstner er svaret altid nej. 

- Køb af kunst er ikke for at tjene penge. Det er kærlighed og passion. Vil man tjene penge, er det bedre at fokusere mere på sit job, lød det gode råd fra Poulsen, der sluttede af med en opfordring til publikum.

- 2015 været et fantastisk år med faldende oliepriser, aktierne er steget, og derfor er der da al mulig grund til at bruge penge på kunst i denne weekend. Kunst åbner sindet og verden. Og med disse ord erklærer jeg Art Herning for åben, sluttede Finn Poulsen. 

Kunstmessen Art Herning er åben både lørdag og søndag fra kl. 11-17.

Se billeder fra åbningsdagen