03-02-2019  - MCH Presse

Art Herning: Førende gallerier tiltrak flere kunstelskere

Art Herning: Førende gallerier tiltrak flere kunstelskere

Megen kunst skiftede hænder til den 22. udgave af Art Herning i MCH Herning Kongrescenter i weekenden 1.-3. februar. Foto: MCH/Lars Møller

9.741 kunstinteresserede lagde i weekenden 1.-3. februar vejen forbi MCH Herning Kongrescenter til den årlige kunstmesse Art Herning, der i år bød på både besøgsfremgang og stor købelyst.

Danmarks bedst besøgte kunstmesse Art Herning sluttede søndag eftermiddag efter en succesfuld weekend i kunstens tegn med 9.741 besøgende til den 22. udgave af messen. Tusindvis af kunstinteresserede danskere, museumsdirektører, erhvervsfolk og samlere gik i weekenden på opdagelse blandt de 40 deltagende gallerier fra hele landet, der stod klar med værker fra flere end 250 udvalgte kunstnere lige fra internationale og landskendte kunstnere til nye, spirende talenter på kunstscenen. 

Hos Dansk Galleri Sammenslutning, der sammen med MCH står bag messen, glæder man sig over en vellykket weekend, hvor landets førende gallerier var samlet på ét sted. 

- Her i Herning langt væk fra storbyerne har vi et kollegialt mødested, og man mødes på kryds og tværs og udveksler erfaringer. På en eller anden måde er vi alle på hjemmebane her. Jeg har selv haft fornøjelsen af at byde velkommen til både museumsfolk, kunstsamlere og utroligt mange kunstinteresserede mennesker, som ikke bare kommer fra Herning, men fra hele Jylland, siger formand for Dansk Galleri Sammenslutning, Thorkild N. B. Nielsen og fortætter:

- Art Herning er jo den eneste messe, vi har i Danmark, hvor vi står sammen omkring en kunstmesse, og derfor er der jo også rigtig vigtigt, at vi er i stand til i det her forum at vise en samlet præsentation af, hvad vi står for i Dansk Galleri Sammenslutning – og det har været en rigtig spændende weekend, hvor jeg har oplevet en meget positiv stemning blandt både gallerister og gæster. 

Stor købelyst og højt humør

Megen kunst skiftede hænder i løbet af weekenden, og humøret var højt blandt galleristerne.  

- I fredags var det vores bedste fredag nogensinde, og vi solgte for dobbelt så meget, som vi solgte for hele sidste år. Der har været utroligt mange mennesker både professionelle og kunstinteresserede, unge og ældre, der skal ud og opleve, hvad messen er for en størrelse. Det er altafgørende for os at være her, for det er jo et vindue til verden, og Herning er et fantastisk sted at være. Der har kun været god stemning og glade mennesker, så vi kan ikke være mere tilfredse, siger Kent Wolfsen fra Galerie Wolfsen, der har været fast udstiller på Art Herning alle 22 år.

- Det har måske været det bedste år nogensinde. Jeg har indtryk af, at der generelt er blevet brugt rigtig mange penge. Jeg har selv haft helt fantastiske handler, og det er jo derfor, at kunstmessen her i Herning bare vokser og vokser i betydning. Kunstnerne laver nye ting til denne messe, man vil gerne vise det nyeste og det bedste, og det vil man, fordi messen har den høje standard og kvalitet, siger Tom Christoffersen, indehaver af galleriet ved samme navn.

En passioneret kunstweekend i Herning

Ved åbningen af årets Art Herning fredag eftermiddag talte tidligere kultur- og erhvervsminister og nu administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, blandt andet om kunstens enorme vigtighed som inspirationskilde og evne til at vække følelser. Og han opfordrede også gæsterne til at gøre en god handel. De budskaber reflekterede administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, over, da han skulle se tilbage på årets messe.

- Et stigende antal besøgende og mange udstillere, der melder om stor købelyst, vidner om, at Brian havde ret. Selv sagde jeg ved åbningen, at passionen skaber kunst - og giver lyst til at købe kunst. Alt det har vi oplevet denne weekend i MCH Herning Kongrescenter. Derfor et stort tillykke og af hjertet tak til Dansk Galleri Sammenslutning og de 40 udstillende gallerister og på glædeligt gensyn til de 9.741 besøgende, siger Georg Sørensen.

Art Herning 2020 afholdes den 24.–26. januar 2020 i MCH Herning Kongrescenter.


Se flere billeder